Γιουνάιτεντ: Ο Ρονάλντο και οι διαφορετικές απαιτήσεις για τον Άντονι

Η υπόθεση Ρονάλντο και ο Άντονι που ίσως κληθεί να τον διαδεχθεί στην διαφορετική ημέρα που – αγωνιστικά – ξημερώνει για τη Γιουνάιτεντ υπό την καθοδήγηση του Τεν Χαγκ.

Ο Άντονι είναι απρόβλεπτος με τη μπάλα στα πόδια, έχει πολύ καλή κίνηση και χωρίς τη μπάλα και – πολύ σημαντικό – τελειώνει φάσεις. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης για τη θέση του πλάγιου επιθετικού με ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση σε υψηλό επίπεδο. Επίσης είναι ποδοσφαιριστής που ξέρει τι ακριβώς θέλει να κάνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο νέος προπονητής της, αφού δούλεψε μαζί του και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία στον Άγιαξ.

Το όνομα του Βραζιλιάνου Άντονι σηματοδοτεί μια εντελώς διαφορετική λύση σε μια ούτως ή άλλως διαφοροποιημένη αγωνιστική πραγματικότητα που έχει κατά νου να επιβάλει ο Τεν Χαγκ. Σε μια εποχή που Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου σε υλικό και ποιότητα ποδοσφαίρου, δουλεμένες από τους ίδιους προπονητές τα τελευταία χρόνια, η Γιουνάιτεντ καλείται να δημιουργήσει το δικό της πρότζεκτ βασισμένο στο στιλ που παρουσίασε ο «Αίαντας» του Τεν Χαγκ.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ σημείωσε 12 γκολ στη διάρκεια της περυσινής αγωνιστικής περιόδου ενώ μοίρασε και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Μαζί με τον Αλέρ και τον Τάντιτς ήταν οι τρεις που έδωσαν παραπάνω ποιότητα σε δημιουργία και εκτέλεση στους πρωταθλητές Ολλανδίας, ταυτόχρονα όμως ήταν τρεις παίκτες που είχαν την ευθύνη να βοηθούν στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Το παιχνίδι του Τεν Χάαγκ απαιτεί πίεση ψηλά στο γήπεδο και οι επιθετικοί δεν εξαιρούνται της υποχρέωσης να το κάνουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και με την απαιτούμενη ενέργεια στη μεγαλύτερη διάρκεια του ενενηντάλεπτου. Ο νέος τεχνικός των «κόκκινων διάβολων» ξέρει πως ένας Ρονάλντο δε μπορεί να φέρει την άνοιξη για την ομάδα του. Είτε μείνει σε αυτή και την επόμενη σεζόν είτε τελικά βρεθεί η χρυσή τομή και αποχωρήσει με χρηματικό όφελος.

Ενδεχόμενη επιλογή του Άντονι έχει σημασία και στο κομμάτι της άμεσης προσαρμογής, με δεδομένο ότι ο παίκτης γνωρίζει με ποιον ακριβώς τρόπο δουλεύει και τι θέλει από εκείνον ο προπονητής με τον οποίο δούλεψε στην Ολλανδία φορώντας τη φανέλα του Άγιαξ. Για την επιστροφή της ομάδας σε πρωταγωνιστικό επίπεδο απαιτούνται απείρως περισσότερα από ένα πρόσωπο. Ακόμη κι αν αυτό είναι ο σπουδαίος Κριστιάνο. Η πορεία της Μπερτσελόνα με τον Μέσι στο ρόστερ της αλλά χωρίς αγωνιστική κατεύθυνση ως σύνολο εντός και εκτός γηπέδου αποδεικνύουν πως οι εποχές που ένας σταρ… έκλεινε το πρόγραμμα τελείωσαν. Η εποχή απαιτεί περισσότερους από έναν ήρωες και μάλιστα σε διαφορετικούς ρόλους. Κυρίως όμως απαιτεί ομαδική αγωνιστική ταυτότητα και θυσία του εγώ για το εμείς προκειμένου να υπάρχει διάρκεια σε υψηλό επίπεδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.