Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο: Το τέλος μίας μεγάλης εποχής! (pic)

Κάποιοι βλέπουν το... τρία ως έναν απλό αριθμό, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι ένας μαγικός αριθμός! Οι οπαδοί της Λίβερπουλ αναμφίβολα θα συμφωνούν με τη δεύτερη άποψη, αφού είχαν την τύχη να θαυμάσουν για χρόνια, ίσως τη σημαντικότερη επιθετική τριπλέτα στην ιστορία της Premier League.

Για μεγάλο διάστημα, ο Σαντιό Μανέ, ο Μο Σαλάχ και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο προκαλούσαν το απόλυτο χάος στις αντιπάλους άμυνες. Συνολικά, η τρπλέτα αυτή σημείωσε τον εκπληκτικό αριθμό των 338 γκολ και έδωσε άλλες 137 ασίστ σε πέντε σεζόν!
Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι φυσιολογικοί. Ο Σαλάχ εξελίχθηκε σε απόλυτη μηχανή επίτευξης τερμάτων και πραγματικός «δολοφόνος» για τη Λίβερπουλ στη δεύτερη θητεία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, μετά τη μετακίνησή του από τη Ρόμα. Έχει σκοράρει 156 φορες και έχει 58 ασίστ. Ο Βραζιλιάνος Φιρμίνο, ανέλαβε έναν πιο ανιδιοτελή ρόλο, κυρίως βοηθώντας τόσο τον Σαλάχ όσο και τον Μανέ να ευδοκιμήσουν μέσα στις αντίπαλες περιοχές.

Για παράδειγμα ο Βραζιλιάνος απαρνήθηκε ένα τεράστιο μπόνους 45.000 λιρών, όταν θα μπορούσε εκείνος να σκοράρει και όχι ο Μανέ σε ένα εκτός έδρας ματς με τη Στόουκ Σίτι, αλλά επειδή η προσπάθεια ήταν του Σενεγαλέζου, άφησε τη μπάλα να κυλήσει στα δίχτυα. Παίζοντας ως «ψευτοεννιάρι» για τον Γιούργκεν Κλοπ, ο πρώην παίκτης της Χόφενχαϊμ έχει πετύχει 75 γκολ και έχει δώσει 49 ασίστ από το καλοκαίρι του 2017. Ωστόσο, ηγήθηκε της επιθετικής γραμμής και διακρίθηκε. Στις συμμετοχές της Λίβερπουλ, στο Champions League και στη Premier League, ο Φιρμίνο ήταν αυτός που έδινε το ρυθμό, με την ενέργειά του και το ασφυκτικό πρέσινγκ στους αντίπαλους αμυντικούς.

Πολλοί γνώριζαν ήδη τι ήταν ο Μανέ όταν πήγε στη Λίβερπουλ. Είχε δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής στη Σαουθάμπτον και είχε σημειώσει το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League. Όμως τα επίπεδα που έφτασε στη Λίβερπουλ ήταν απλά απίστευτα. Ο ήρωας του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για τη Σενεγάλη σκόραρε 107 φορές, ενώ συνέβαλε περαιτέρω με 30 ασίστ.

Η μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ λειτούργησε περισσότερο ως βάση για τους επιθετικούς και αυτή η ιδέα λειτούργησε υπέροχα, με την τριάδα να αποδεικνύεται θαυματουργή. Κανείς αντίπαλος δεν ένιωθε ασφαλής. Είχαν σταθερή απόδοση παγκόσμιας κλάσης για πέντε χρόνια και είναι σαφές ότι οι «Reds» δεν θα είχαν την επιτυχία που γνώρισαν τα τελευταία χρόνια, χωρίς αυτούς. Το είπε και ο ίδιος ο Κλοπ και ευχαρίστησε τον Θεό για τα τρία δώρα που έλαβε.

«Πολλές φορές στη ζωή μου είχα εντυπωσιακούς παίκτες, αλλά όχι παίκτες παγκόσμιας κλάσης», σχολίασε ο Κλοπ πριν από μερικά χρόνια. «Τώρα, δόξα το Θεό, τους έχω και κάνουν τη διαφορά. Δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Σαντιό Μανέ, ο Μο Σαλάχ και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Αυτοί οι τύποι σε καλή κατάσταση είναι πραγματικά εξαιρετικοί. Δεν είχαν ένα παρατσούκλι όπως «MSN» ή «BBC», αλλά δεν χρειάζονταν ένα. Η λαμπρότητά τους στο τελευταίο τρίτο ήταν αρκετή» .

Η αποχώρηση του Μανέ για τη Μπάγερν Μονάχου, όπου υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη διάλυση στο Μέρσεϊσαϊντ από τότε που σταμάτησαν να υπάρχουν ως γκρουπ οι Beatles, μια μέρα το 1970.
Ο πρώην παίκτης της Σάλτσμπουργκ έχει μεγάλη αξία, για να βιώσει σόλο επιτυχία στη Bundesliga, όπως ο Paul McCartney, ενώ ο Σαλάχ θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά του την επόμενη χρονιά, εάν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο του. Αλλά ποτέ δεν θα υπάρξει μία τριπλέτα τόσο δυναμική, ψυχρή και συνεπής. Η αποχώρηση του Μανέ αντιπροσωπεύει πραγματικά το τέλος μιας ιδιαίτερης εποχής στην Premier League και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αυτή η τριάδα κέρδισε τα πάντα: Champions League,Premier League, Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Υπήρχαν επίσης πολλά ατομικά βραβεία, οπότε είμαστε περίεργοι να δούμε πότε θα καταφέρουν τρεις επιθετικοί, να επισκιάσουν τον Μανέ, τον Σαλάχ και τον Φιρμίνο; Θα περιμένουμε. Και μάλλον για πολύ ακόμη…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.