Μάντσεστερ Σίτι: Η παγίδα της πρεμιέρας στο Λονδίνο (vids)

Για το πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν, οι πρωταθλητές πηγαίνουν στην αγγλική πρωτεύουσα για να κοντραριστούν με μια ομάδα που τους ζορίζει εσχάτως.

Σκάρτα τρεις μήνες. Τόσο διάστημα θα έχει περάσει όταν η Μάντσεστερ Σίτι επιστρέψει στο London Stadium στις 7 Αυγούστου για την πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Ήταν 15 Μαΐου όταν τα «Σφυριά» πήραν προβάδισμα 2 γκολ για την προτελευταία αγωνιστική προτού φύγει το πρώτο ημίχρονο.

Oι πρωταθλητές αντέδρασαν, ισοφάρισαν, με τον Φαμπιάνσκι στο τέλος να αποκρούει το πέναλτι του Μαχρέζ και να μένει το 2-2. Αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη της Λίβερπουλ δύο ημέρες αργότερα στο St. Mary’s επί της Σαουθάμπτον, σήμαινε πως η κούρσα του τίτλου παρέμενε ανοικτή την τελευταία αγωνιστική. Για τους φίλους της Γουέστ Χαμ το παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία. Ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς για τον 35χρονο (σχεδόν) one-club man Μαρκ Νομπλ.

Κοινώς η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα τα βρήκε σκούρα. Η κλήρωση έφερε και πάλι τους «Πολίτες» να αγωνίζονται εκτός έδρας σε πρεμιέρα. Θα είναι η 6η διαδοχική και υπάρχει μπόλικο Λονδίνο.4/5 τελευταίες πρεμιέρες στην αγγλική πρωτεύουσα για τη Σίτι. Για τους φίλους των συμπτώσεων, οι δύο ομάδες είχαν κοντραριστεί σε πρεμιέρα το 2019.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με 5-0 χάρη σε γκολ των Αγουέρο, Ζεζούς και Στέρλινγκ. Σοβαρό το ενδεχόμενο να μην δούμε κανέναν από τους άλλους δύο σκόρερ στο δυναμικό της Σίτι στις 7 Αυγούστου, με τον Αργεντινό να έχει ήδη κρεμάσει τα παπούτσια του. Το τέλος εκείνης της σεζόν (διεκόπη λόγω Covid-19) βρήκε πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ. Το μοναδικό πρωτάθλημα που έχει χάσει η Σίτι την τελευταία πενταετία. Πέρσι στο Λονδίνο ήταν και πάλι η πρεμιέρα, απέναντι στην Τότεναμ. Ατυχής για τους πρωταθλητές που ηττήθηκαν με 1-0 με σκόρερ τον Σον.

Προφανώς η αρμάδα του Γουαρδιόλα είναι το φαβορί, αλλά ένα στραβοπάτημα δεν θα αποτελέσει και τόσο μεγάλη έκπληξη. Στις 3 τελευταίες επισκέψεις της δεν έχει νίκη. Σε αυτό το γήπεδο αποκλείστηκε από τη συνέχεια του League Cup τον Οκτώβριο, στη διαδικασία των πέναλτι. Από τη στιγμή που ο Ντέιβιντ Μόγες επέστρεψε στο Λονδίνο (Δεκέμβριος του 2019) για τη δεύτερη θητεία του στη Γουέστ Χαμ, έχει υποστεί 3 ήττες, αλλά δεν έγινε παιχνίδι στις ορέξεις των μεγάλων αντιπάλων του: μόνο μία εξ αυτών ήρθε με διαφορά 2 γκολ.

Προφανώς τα φώτα θα πέσουν στον Έρλινγκ Χόλαντ, εάν κάνει το ντεμπούτο του. Πηγαίνει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου έχοντας 114 γκολ σε 116 αγώνες με Ζάλτσμπουργκ/Ντόρτμουντ. Συγκρίσεις δεν μπορούν να γίνουν, όμως ο πρόλογός του είναι πειστικός, έστω κι εάν το επίπεδο είναι διαφορετικό.

Η πρόσφατη ιστορία όμως δείχνει πως ο Μόγες δυσκολεύει τον Γουαρδιόλα

Για τις επόμενες 6 σεζόν η Premier League παίζει αποκλειστικά στη Nova!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.