Premier League: Οι ιστορίες της πρεμιέρας

Η Premier League έρχεται από τον Αύγουστο στα κανάλια Novasports και οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία για κάποιες από τις ομάδες της κατηγορίας.

Το εναρκτήριο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου μεταξύ Κρίσταλ Πάλας και Άρσεναλ και θα είναι η αναμέτρηση που έγινε νωρίτερα από κάθε άλλη στην ιστορία της Premier League καταρρίπτοντας το ρεκόρ της περιόδου 1999-2000 όταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είχε διεξαχθεί στις 7 του μήνα.

Είναι η 5η φορά στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας που το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ημέρα Παρασκευή με την Άρσεναλ να συμμετέχει τρεις φορές.

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι ξεκινά εκτός έδρας τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο τη Δευτέρα 7 του μήνα τη Γουέστ Χαμ και σε ένα γήπεδο που απέτυχε να νικήσει στις τελευταίες δύο επισκέψεις της μένοντας σε ισάριθμες ισοπαλίες. Εκεί λογικά θα κάνει και το ντεμπούτο του ο Χόλαντ.

Η Λέβερπουλ θα βρει απέναντί της τη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα στην πρεμιέρα και γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που αντιμετωπίζει νεοφώτιστη ομάδα την 1η αγωνιστική σε τέταρτη διαδοχική σεζόν, αφού προηγήθηκαν δύο φορές η Λιντς και μια η Νόριτς την προηγούμενη τριετία. Οι «κόκκινοι» απέτυχαν να κερδίσουν και στα δύο παιχνίδια που βρήκαν απέναντί τους του Λονδρέζους τη σεζόν 2020-21 μένοντας σε ισοπαλία 1-1 εκτός και χάνοντας με 1-0 εντός έδρας.

Ένα ιδιαίτερο ρεκόρ θα καταρρίψει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού η ομάδα του Τεν Χααγκ θα παίξει για 6η διαδοχική χρονιά το πρώτο της παιχνίδι εντός έδρας!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει το καλύτερο ποσοστό νικών σε εναρκτήρια παιχνίδια στην κατηγορία, καθώς φτάνει στο 80%, μετρώντας 4 νίκες σε 5 πρεμιέρας στα χρόνια της Premier League. Αυτή τη φορά θα παίξει το πρώτο ματς της σεζόν με αντίπαλο τη Νιούκαστλ εκτός έδρας.

Ιδιαίτερο είναι και το ρεκόρ της Έβερτον που παρά το γεγονός ότι δυσκολεύεται πολύ στη συνολική εικόνα της τα τελευταία χρόνια είναι ομάδα που τρέχει εντυπωσιακό αήττητο σερί 10 αγώνων χωρίς ήττα στις ισάριθμες τελευταίες πρεμιέρες πρωταθλήματος έχοντας απολογισμό 4 νίκες και 6 ισοπαλίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.