H “αυτοκρατορία” της Σίτι έχει 10 ομάδες και βρίσκεται σε τέσσερις ηπείρους!

Tο City Football Group έχει εξελιχθεί σε μια ποδοσφαιρική αυτοκρατία σε τέσσερις ηπείρους και πρωταγωνιστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Από τη… βάση του Μάντσεστερ μέχρι τη μακρινή Μελβούρνη!

Πρωταθλήτρια στην Αγγλία, Πρωταθλήτρια στην… Αυστραλία, στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ινδία! Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχης Μανσούρ και ο ποδοσφαιρικός όμιλος που έχει δημιουργήσει, το City Football Group έχει εξελιχθεί σε μια ποδοσφαιρική αυτοκρατία σε τέσσερις ηπείρους και πρωταγωνιστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Από τη… βάση του Μάντσεστερ μέχρι τη μακρινή Μελβούρνη!

Υπό τη σκέπη του ομίλου της Σίτι βρίσκονται δέκα ανδρικές ομάδες και πέντε γυναικείες σε δέκα χώρες και τέσσερις ηπείρους. Οι “Πολίτες” έχουν παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Ωκεανία και μόνο η Αφρική τους έχει… ξεφύγει.

Στην ήπειρο μας, πέρα από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο όμιλος έχει στην κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ισπανικής Χιρόνα, της βελγικής Λομέλ και της γαλλικής Τρουά.

Στην Αμερική η New York City FC είναι η “ναυαρχίδα”, ενώ υπάρχει παρουσία και στην Ουρουγουάη με την Montevideo City Torque.

Στην Ασία η πιο σημαντική ομάδα που βρίσκεται στον όμιλο είναι η ιστορική Yokojama Marinos, ενώ οι Άραβες έχουν αποκτήσει και τη Mumbai City FC, η οποία συμμετέχει στο ανερχόμενο ινδικό πρωτάθλημα, καθώς και την κινεζική Sichuan Jiuniu FC.

Η Melbourne City… σαρώνει στην Αυστραλία, ενώ στον όμιλο της Σίτι βρίσκονται και οι γυναικείες ομάδες της Μάντσεστερ Σίτι, της Χιρόνα, της Melbourne City , της Τρουά και της Montevideo City Torque.

Τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα οι ομάδες του ομίλου της Σίτι; Έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα στην Αγγλία, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Αυστραλία στους άνδρες, πρωταθλήματα στην Αγγλία και στην Αυστραλία στις γυναίκες, τίτλο στις ΗΠΑ (MLS Cup) και παρουσία στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας (Ligue 1) και της Ουρουγουάης.

Μία από τις βασικές φιλοσοφίες του City Football Group από την ίδρυσή του ήταν η αμοιβαία υποστήριξη των συλλόγων μέσω του συνδυασμένου scouting και της ανταλλαγής παικτών.

Oι σύλλογοι του ομίλου, χρησιμοποιώντας τα δικά τους τοπικά δίκτυα scouting, μοιράζονται πληροφορίες για παίκτες μεταξύ των συλλόγων και σύμφωνα με την τελευταία μελέτη που έγινε, η Σίτι έχει στη βάση της πληροφορίες για 500.000 ποδοσφαιριστές!

Η Μάντσεστερ Σίτι χρησιμοποιεί το δίκτυο των ομάδων για να στείλει νεαρούς παίκτες στους άλλους συλλόγους του ομίλου με τη μορφή δανεισμού, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες έχουν πρόσβαση σε εκτεταμένες βάσεις δεδομένων των τακτικών και των προπονητικών μεθόδων της Μάντσεστερ Σίτι. Παράλληλα οι σύλλογοι μοιράζονται και άλλες πληροφορίες, όπως ιατρικές, αλλά και θέματα που αφορούν την παρακολούθηση απόδοσης και διαχείρισης παικτών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.