Κόντε: Αν ερχόταν πιο νωρίς…

Όταν αντικατέστησε στο βόρειο Λονδίνο τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο Κόντε απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Ο Κόντε, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο της Serie A με την Ίντερ το 2020-21, απέρριψε την ευκαιρία να αναλάβει την Τότεναμ το περασμένο καλοκαίρι ρίχνοντας ”πόρτα” στον ισχυρό άνδρα των Λονδρέζων, Ντάνιελ Λέβι. Στη συνέχεια οι Σπερς προσέλαβαν τον Πορτογάλο προπονητή της Γουλβς, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος επέβλεψε ένα κακό ξεκίνημα της σεζόν και απολύθηκε μετά από μόλις 10 αγώνες στην Premier League. Παρά το γεγονός ότι συνδέθηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κόντε αποδέχτηκε την πρόταση της Τότεναμ τον Νοέμβριο και ανέλαβε μια ομάδα που ήταν στην ένατη θέση του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Έκτοτε βοήθησε τους περισσότερους παίκτες τους να ξαναβρούν την καλύτερή τους φόρμα και επίσης έκανε εξαιρετικές κινήσεις, με τους γνωστούς από την θητεία τους στο ιταλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Γιουβέντους, Ροντρίγκο Μπεντανκούρ και Ντάνιελ Κουλουσέφσκι, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Παρόλα αυτά, οι Σπερς είχαν ακόμα μερικές δύσκολες στιγμές με τον τον Ιταλό στο τιμόνι έχοντας ένα πολύ κακό διάστημα με τρεις ήττες στην σειρά. Αλλά έχουν επίσης δείξει ότι μπορούν να ανταγωνιστούν τις καλύτερες ομάδες, κερδίζοντας 3-2 εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο Άνφιλντ, ένας χαμένος βαθμός για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που αποδείχτηκε καθοριστικός στην έκβαση του τίτλου.

«Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα βελτιώθηκε σε πολλές πτυχές, όχι μόνο τεχνικά, τακτικά, αλλά και πνευματικά. Αυτή η ομάδα γίνεται πιο δυνατή στο μυαλό της και για να κατανοήσουμε τη στιγμή είναι να υπερασπιστούμε τη μακριά μπάλα, τη δεύτερη μπάλα. είναι να πολεμάς. Βλέπω μεγάλη βελτίωση στην ομάδα μου και είμαι περήφανος για αυτό. Σε μόλις επτά μήνες κάναμε πολύ καλή δουλειά με τους παίκτες, αλλά πρέπει να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί από την πρώτη μέρα έδειξαν μεγάλη αφοσίωση, εξαιρετική συμπεριφορά σε κάθε περίσταση» είπε ο Κόντε με τη λήξη της σεζόν

Η Τότεναμ προσπέρασε την Άρσεναλ στη κούρσα για την τέταρτη θέση στον πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και επιστρέφει στο Champions League την επόμενη σεζόν. Αν ο Κόντε ανηφόριζε νωρίτερα στο Λονδίνο, ίσως η Τότεναμ να έπαιρνε πιο εύκολα την πρόκριση στους ομίλους, ίσως επιτέλους να πανηγύριζε και κάποιο τρόπαιο που αγνοεί τα τελευταία 14 χρόνια. Αρχές Αυγούστου το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου αρχίζει και μέσα από τα κανάλια της nova θα διαπιστώσουμε παρέα αν οι Λονδρέζοι ανέβασαν τον πήχη. Λεφτά για ξόδεμα μοίρασε ο Λέβι (έταξε μπάτζετ 150 εκατομμύρια), η διαχείριση είναι το παν και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Φάμπιο Παράτιτσι, θα απλώσει ξανά τα δίχτυα του στην Ιταλία προκειμένου να κάνει το θαύμα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.