Premier League: Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν


Για άλλη μία σεζόν η Premier League μας χάρισε πολλές συγκινήσεις, με το πρωτάθλημα να κρίνεται στις λεπτομέρειες και τη Μάντσεστερ Σίτι να φοράει τελικά το στέμμα. Υπήρχαν πολλοί πρωταγωνιστές και η αγγλική Guardian έχει τη δύσκολη αποστολή, να επιλέξει μόνο πέντε.

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΣΑΛΑΧ
Όταν πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν απέναντι στη Νόριτς, ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στο εναρκτήριο παιχνίδι πέντε διαδοχικών περιόδων στην Premier League. Τότε δεν μπορούσε να έχει ιδέα ότι στο τέλος, η Λίβερπουλ θα είχε ήδη κατακτήσει δύο εγχώρια κύπελλα, θα είχε κλείσει τη θέση της στον τελικό του Champions League και θα εξακολουθούσε να διεκδικεί τον τίτλο στην λίγκα ως την τελευταία αγωνιστική.

Πρόσφατα, ο Αιγύπτιος ψηφίστηκε ως παίκτης της σεζόν για δεύτερη φορά και ήταν πάλι καθοριστικός στις επιτυχίες της ομάδας του γιορτάζοντας το 100ο γκολ του για τη Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα έφτασε σε αυτόν τον αριθμό ορόσημο, σε λιγότερα παιχνίδια από οποιονδήποτε παίκτη στην ιστορία του συλλόγου. Αυτό ήταν απλώς ένα από τα πολυάριθμα προσωπικά ρεκόρ, καθώς αναδείχτηκε επίσης, πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ στην Premier League.
Η συνέπεια του Σαλάχ είναι εντυπωσιακή, αν και το μέλλον του στη Λίβερπουλ παραμένει αβέβαιο, γιατί δεν έχει ακόμη συμφωνήσει να επεκτείνει ένα συμβόλαιο που λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν. Έχει πει ότι θέλει να μείνει στους «κόκκινους» και οι οπαδοί ελπίζουν ότι οι διοικούντες θα συναινέσουν στις οικονομικές του απαιτήσεις.

ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΟ ΣΙΛΒΑ
Ένας από αρκετούς παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι που θα μπορούσαν να είχαν συμπεριληφθεί σε αυτή τη σύντομη λίστα, ο Σίλβα ήθελε να φύγει το περασμένο καλοκαίρι, δηλώνοντας ότι ήθελε να είναι πιο κοντά στην οικογένεια του. Δεν υπήρξαν όμως αποδεκτές προσφορές και ο Πορτογάλος παρέμεινε στους «πολίτες». Ο Σίλβα είχε μια εκπληκτική σεζόν, σκοράροντας σε νίκες πρωταθλήματος εναντίον επτά διαφορετικών ομάδων, ενώ έδωσε τέσσερις ασίστ και δημιούργησε διπλάσιο αριθμό μεγάλων ευκαιριών που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Έγραψε ιστορία στον σύλλογο, κερδίζοντας τρία συνεχόμενα βραβεία «Παίκτη του Μήνα» της Σίτι τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

ΧΙΟΥΝΓΚ – ΜΙΝ ΣΟΝ
Πέτυχε 23 γκολ, κανένα από τα οποία δεν προήλθε από το σημείο του πέναλτι, ενώ έχει επίσης συνεισφέρει επτά ασίστ. Με τα δύο τέρματα που πέτυχε την τελευταία αγωνιστική, βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ στην Αγγλία και μαζί με τον Σαλάχ μοιράστηκαν το βραβείο. Αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης της Τότεναμ στη σεζόν που μόλις τελείωσε. Όχι μόνο ήταν ένας συνεπής σκόρερ, αλλά αναδείχτηκε σκόρερ κρίσιμων τερμάτων, καθώς μόνο δύο από τα γκολ του Σον σημειώθηκαν σε ήττες της Τότεναμ (κόντρα σε Άρσεναλ και Σαουθάμπτον).

ΤΖΑΡΟΝΤ ΜΠΟΟΥΕΝ
Το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ που πλήρωσε η Γουέστ Χαμ στη Χαλ για τον Μπόουεν τον Ιανουάριο του 2020,. μοιάζει περισσότερο σαν ευκαιρία με τόσο σπουδαίες εμφανίσεις που κάνει ο 25χρονος με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Όσον αφορά τα καθαρά στατιστικά, πέτυχε 12 γκολ στην κορυφαία κατηγορία και είχε 10 ασίστ σε 36 αγώνες. Η αγωνιστική του αξία πυροδότησε φήμες για πιθανή καλοκαιρινή μετακόμιση του στη Λίβερπουλ.. Σχεδόν πάντα παρών, καθώς έχει παίξει 55 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν. Ο Μπόουεν είναι ταπεινός, εργατικός, με καταπληκτική φυσική κατάσταση, και σπάνια τραυματίζεται ή τιμωρείται.

ΜΑΡΚ ΚΟΥΚΟΥΡΕΓΙΑ
Μπορεί να φαίνεται περίεργο το ότι ο ποδοσφαιριστής που ψηφίστηκε «παίκτης της σεζόν» για τη Μπράιτον, βρίσκεται σε αυτή τη σύντομη λίστα, αλλά ο Κουκουρέγια ήταν μια πολύ ξεχωριστή παρουσία στην Premier League. Έχοντας υπογράψει από τη Χετάφε το καλοκαίρι έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ, ο 23χρονος αριστερός μπακ έδειξε σαν να ήταν… γεννημένος για την αγγλική κορυφαία κατηγορία, παρόλο που έπρεπε να περιμένει μέχρι αυτόν τον μήνα για να πετύχει το πρώτο του γκολ με την Μπράιτον, στο παιχνίδι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δυνατός στην άμυνα και επιδραστικός στην επίθεση, έχει τραβήξει ήδη την προσοχή του Πεπ Γκουαρδιόλα που ψάχνει στην αγορά για έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό. Οι οπαδοί της Μπράιτον θα λυπηθούν σίγουρα εάν τον χάσουν μετά από μόλις μία σεζόν, αλλά μια φημολογούμενη αμοιβή άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ, θα επέτρεπε τουλάχιστον στον σύλλογο να καρπωθεί ένα μεγάλο ποσό για την ενίσχυση της ομάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.