Premier League: Πρωτάθλημα η Σίτι, “σεντόνι” η Τότεναμ, σώθηκε η Λιντς

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε στην Premier League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά το πρωτάθλημα, την Τότεναμ να τερματίζει τέταρτη εξασφαλίζοντας ένα εισιτήριο για το Champions League της νέας περιόδου και τη Λιντς να σώζει την κατηγορία.

Οι “Πολίτες” βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ προηγήθηκε 2-0 στο “Έτιχαντ”, ωστόσο ο Γκουντογκάν ήρθε από τον πάγκο και άλλαξε την ιστορία. Σημείωσε δύο από τα τρία γκολ που πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι σε διάστημα πέντε λεπτών (76′, 78′, 81′) και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα υπερασπίστηκε τον τίτλο της, πανηγυρίζοντας το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στην Αγγλία.

Την ίδια ώρα η Τότεναμ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην υποβιβασμένη Νόριτς, καθώς τη συνέτριψε με 5-0 και “κλείδωσε” την τέταρτη θέση που δίνει εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League της νέας περιόδου. Κάπως έτσι, δεν βρήκε αντίκρισμα η επίσης ευρεία νίκη της Άρσεναλ (5-1) επί της Έβερτον στο Έμιρειτς.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε (1-0) από την Κρίσταλ Πάλας, όμως δεν έχασε το Europa League, καθώς η Γουέστ Χαμ δεν κατάφερε να περάσει από την έδρα της Μπράιτον (3-1), με τα “σφυριά” να τερματίζουν στην 7η θέση, κάτι που σημαίνει πως του χρόνου θα παίξουν προκριματικά Europa Conference League.

Τώρα όσον αφορά την ομάδα που θα ακολουθήσει τις Γουότφορντ και Νόριτς στην Championship, αυτή είναι η Μπέρνλι. Η ομάδα του Μάικ Τζάκσον ηττήθηκε από τη Νιούκαστλ, σε αντίθεση με τη Λιντς, η οποία πέρασε από την έδρα της Μπρέντφορντ (1-2) και εξασφάλισε την παρουσία της στην Premier League και τη νέα σεζόν.

Τέλος, σχετικά με τις ομάδες που ανεβαίνουν στα “μεγάλα σαλόνια” από την Championship, είναι η Φούλαμ και η Μπόρνμουθ, ενώ το τελευταίο εισιτήριο θα κριθεί την επόμενη Κυριακή στο Γουέμπλεϊ, όπου Νότιγχαμ Φόρεστ και Χάντερσφιλντ θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό των playoffs.

Η τελική βαθμολογία της Premier League:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.