Τότεναμ-Μπέρνλεϊ 1-0: Με οδηγό τον Κέιν φουλάρει για Τσάμπιονς Λιγκ! (hls)

Η Τότεναμ νίκησε σήμερα (15/5) εντός έδρας την Μπέρνλεϊ και οδεύει ολοταχώς για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι ηττημένοι εξακολουθούν να παλεύουν για τη σωτηρία τους

Η Τότεναμ έχει βάλει πλώρη για το Τσάμπιονς Λιγκ και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι το τέλος. Μετά τη νίκη κόντρα στην άμεση ανταγωνίστριά της, Άρσεναλ, την περασμένη Πέμπτη (12/5), σήμερα (15/5) επιβλήθηκε 1-0 στην έδρα της επί της Μπέρνλεϊ, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ. Με αυτή τη νίκη πάτησε στην τέταρτη θέση με 68 βαθμούς, αλλά και με ματς περισσότερο από τους “κανονιέρηδες”, που είναι στο 66 πόντους, ενώ οι ηττημένοι έμειναν στην 17η θέση, με 34 βαθμούς, να παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Η Τότεναμ στο σημερινό παιχνίδι ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τη νίκη. Είχε τη συντριπτική υπεροχή στο παιχνίδι, με ποσοστό κατοχής της μπάλας που έφτασε στο 69% και 21 τελικές έναντι μόλις 8 της Μπέρνλεϊ, και θα μπορούσε να ανοίξει κι άλλο το σκορ, πέρα από το τελικό 1-0. Ένα σκορ, που διαμόρφωσε ο Χάρι Κέιν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Μπαρνς, βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι, με την παράβαση να υποδεικνύεται με παρέμβαση του VAR.

Πολύ καλές στιγμές για τους νικητές είχαν ο Κέιν στο 13ο και στο 17ο και ο Σον στο 65ο. Από πλευράς Μπέρνλεϊ, η πιο δυνατή στιγμή στο ματς ήταν το δοκάρι που είχε ο Μπαρνς στο 62ο λεπτό, ενώ πολύ μεγάλη ευκαιρία είχε χάσει νωρίτερα, στο 28ο, ο Κορνέ. Πλέον, η Τότεναμ θα δώσει μάχη μέχρι το τέλος με την Άρσεναλ, αλλά και την Τσέλσι, που είναι στους 70 βαθμούς και έχει επίσης ένα ματς λιγότερο, για ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Μπέρνλεϊ έχει μπροστά της άλλα δύο παιχνίδια για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, μια θέση για την οποία επίσης παλεύουν η Λιντς (34 β.) και η Έβερτον (36 β.).

Τότεναμ (Α. Κόντε) (3-4-3): Γιορίς, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (90′ Ρόντον), Μπεντακούρ, Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν, Μόουρα (79′ Κουλοσέφσκι), Σον, Κέιν

Μπέρνλεϊ (Μ. Τζάκσον) (5-3-2): Πόουπ, Ρόμπερτς, Λόουτον (78′ Λένον), Κόλινς, Λονγκ, Τέιλορ, Μακνίλ, Κορκ, Μπράουνχιλ, Κορνέ, Μπαρνς (78′ Bερχόρστ)





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.