Συμφωνία Μπόελι – Αμπράμοβιτς για την εξαγορά της Τσέλσι

Αλλάζει χέρια η Τσέλσι, καθώς επήλθε οριστική συμφωνία ανάμεσα στον Ρομάν Αμπράμοβιτς και την κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο Αμερικανός ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ντόντζερς, Τοντ Μπόελι, για την εξαγορά της.

Οι Λονδρέζοι γνωστοποίησαν πως η συμφωνία των δύο πλευρών αγγίζει τα 4.25 δισεκατομμύρια λίρες και θα ολοκληρωθεί εφόσον λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις.

Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι για μια νέα ομάδα ιδιοκτησίας, υπό την ηγεσία των Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter και Hansjoerg Wyss, για την απόκτηση του συλλόγου. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή“, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν 2,5 δισεκατομμύρια λίρες για την αγορά μετοχών, ενώ θα δεσμευθούν επιπλέον 1,75 δισεκατομμύρια λίρες για να επενδύσουν στο στάδιο, τη γυναικεία ομάδα, την ακαδημία και το Ίδρυμα Τσέλσι.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται ότι όλα τα έσοδα θα τοποθετηθούν σε “παγωμένο” τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Ρώσος ιδιοκτήτης Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος επί του παρόντος υπόκειται σε κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, θα δωρίσει όλα τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.