Καρίμ Μπενζεμά: Όταν ο Βενγκέρ δεν άκουσε τον Ανρί!

Ο Καρίμ Μπενζεμά εδραιώνει την υποψηφιότητά του για τη φετινή «Χρυσή Μπάλα» με τις «λαμπερές» εμφανίσεις του στο Champions League.

Μετά από το χατ-τρικ που πέτυχε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι, σκόραρε δύο φορές εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Κανείς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν φτάνει τα κατορθώματα του Γάλλου επιθετικού και στα 34 χρόνια του, απολαμβάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.
Ο Μπενζεμά έχει πλέον 41 γκολ σε 41 αγώνες αυτή τη σεζόν, ο πρώτος που σπάει το όριο των 40 τερμάτων και απομένουν ακόμη αρκετά ματς για να τελειώσει η εφετινή περίοδος. Ο Γάλλος διεθνής έχει συνδεθεί πολλές φορές με ομάδες της Premier League όλα αυτά τα χρόνια, αλλά παρέμεινε στη Μαδρίτη και έγινε θρύλος της ομάδας.

Μία ιστορία που ελάχιστοι γνωρίζουν εκτυλίχτηκε πριν από περίπου επτά χρόνια. Το είδωλο της Άρσεναλ, ο Τιερί Ανρί, είχε προτρέψει το 2015 τον αγγλικό σύλλογο να αποκτήσει τον Μπενζεμά, γιατί πίστευε ότι αυτή η προσθήκη θα μετέτρεπε αυτόματα τους Λονδρέζους σε διεκδικητές του τίτλου. Είχε πει λοιοπόν τότε ο Τιερί Ανρί στο talkSPORT:
«Ο Ολιβιέ Ζιρού μόνος ως μοναδικός επιθετικός τέτοιου τύπου, δεν αρκεί για να φτάσει η Άρσεναλ στον τίτλο, χρειάζεται άλλον τύπο επιθετικού. Νομίζω ότι ο Ζιρού τα πάει πολύ καλά (είχε πετύχει τότε 14 γκολ σε 18 αγώνες) και σκοράρει συχνά. «Αλλά μερικές φορές χρειάζεσαι διαφορετικό τύπο επιθετικού και νομίζω ότι αν καταφέρει η Άρσεναλ να αποκτήσει τον Μπενζεμά θα γίνει πραγματικός διεκδικητής του τίτλου στην Αγγλία και επίσης του Champions League».

Οι «κανονιέρηδες συνδέθηκαν έντονα με την απόκτηση του Μπενζεμά εκείνο το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων αναφορών ότι έγινε προσφορά που άγγιζε το ποσό των 57 εκατομμυρίων ευρώ.
Αξιοσημείωτο ότι ο Αρσέν Βενγκέρ απάντησε στον Ανρί και επέμεινε ότι η Άρσεναλ δεν χρειάζεται τον Μπενζεμά καθώς είχε τότε τους Ζιρού, Θίο Γουόλκοτ, Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν και τον Αλέξις Σάντσες.
«Σέβομαι τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Τιερί Ανρί, αλλά δεν είναι τόσο απλό να αποκτήσεις απλώς έναν επιθετικό όπως ο Μπενζεμά και μετά μαθηματικά να κερδίσεις τον τίτλο. Δεν λειτουργεί έτσι», είπε ο Βενγκέρ τον Αύγουστο του 2015.

«Είναι σημαντικό να έχεις έναν κορυφαίο επιθετικό, αλλά πιστεύω ότι ο Ζιρού δεν θα απέχει πολύ από τα 20 γκολ. Αν έπαιζε όλη τη σεζόν θα είχε σκοράρει 20 και ο Γουόλκοτ επίσης. Μπορούν οι παίκτες να μοιραστούν στο σκοράρισμα, περισσότερο από ό,τι όταν έπαιζε ο Τιερί. Τότε ήξερες πριν από το παιχνίδι ότι θα έβαζε γκολ, αλλά η δυναμική αυτής της ομάδας είναι διαφορετική και έχουμε πολλές επιθετικές επιλογές σε αυτήν την ομάδα».

Ο Βενγκέρ μπορεί τώρα να μετανιώνει για την επιμονή του ότι η Άρσεναλ δεν χρειαζόταν τον Γάλλο επιθετικό, καθώς έκτοτε δυσκολεύεται να φτάσει έστω κοντά σε μια πρόκληση τίτλου. Ο Μπενζεμά έχει σκοράρει 187 γκολ από την αρχή της σεζόν 2015/16 και αυτοί οι παίκτες που ανέφερε ο Βενγκέρ έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό τον σύλλογο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.