Ρόι Χότζσον: Το φως στο τούνελ της Γουότφορντ

Ο Χότζσον θέλει απλώς να προπονήσει και πράγματι, η σκέψη ενός ανανεωμένου και πεινασμένου 74αρη αντιμετωπίστηκε με ανησυχία από τους αντιπάλους της Γουότφορντ για τον υποβιβασμό.

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Ρόι Χότζσον, ορίστηκε διάδοχος του Κλαούντιο Ρανιέρι στη Γουότφορντ. Ο Χότζσον στην ηλικία των74 ετών, αναλαμβάνει το ρόλο σε προσωρινή βάση μέχρι το τέλος της σεζόν και μαζί του ο αξιόπιστος και πρώην αρχηγός του συλλόγου, Ρέι Λούινγκτον (photo). Η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου ανέφερε: Η Γουότφορντ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει τον διορισμό του Ρόι Χότζσον ως προπονητή του συλλόγου. Το πρώην αφεντικό της εθνικής Αγγλίας συνοδεύεται από τον έμπιστο βοηθό του , ο οποίος βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας από το 2002 έως το 2005.

Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι πρόκειται για χρήματα. Από κάθε άποψη οι μισθοί του στη Γουότφορντ είναι σχετικά χαμηλοί, αν και τον περιμένει ένα μεγάλο μπόνους εφόσον κρατήσει την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, δεν πρόκειται για μια τελευταία ημέρα πληρωμής. Πρόκειται για την επόμενη πρόκληση, δυνητικά την τελευταία του, σε μια διακεκριμένη καριέρα 46 ετών. Τελευταία του δουλειά ήταν στη πρωτεύουσα και τη Κρίσταλ Πάλας. Ο σύλλογος του νότιου Λονδίνου πήγαινε σε διαφορετική κατεύθυνση. Ήθελαν να μειώσουν τον μέσο όρο ηλικίας μιας ηλικιωμένης ομάδας και ήθελαν έναν νέο προοδευτικό προπονητή για να ξεκινήσει το ταξίδι τους. Αντικαταστάτης τους ο Γάλλος Πατρίκ Βιερά.

Η απόφαση έχει σε μεγάλο βαθμό δικαιωθεί. Το ξεκίνημα του Βιερά στο Selhurst Park έχει προσφέρει πολλές υποσχέσεις, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν φιγούρες που λαχταρούν για το είδος της σταθερότητας που φέρνει ο Χότζσον. Και για να λέμε την αλήθεια, ο Χότζσον ένιωσε ότι του άξιζε να παραμείνει. Στην πραγματικότητα, μάλλον το έκανε. Έχει μόλις τέσσερις μήνες για να εφαρμόσει τις μεθόδους του στην ομάδα, αυτό είναι μια προφανής ανησυχία.

Πιο γνωστός για την ηγεσία των “Τριών Λιονταριών” κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς περιόδου που περιλάμβανε το Euro 2012, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και το Euro 2016. Ο Χότζσον τα κατάφερε επίσης σε μεγάλο βαθμό σε επίπεδο συλλόγων στην Αγγλία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, οδήγησε τη Φούλαμ στο υψηλότερο σκαλί στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ και στην πρόκριση του Γιουρόπα Λιγκ, όπου ο σύλλογος του Λονδίνου απέκλεισε ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Βόλφσμπουργκ και το Αμβούργο στο δρόμο του προς τον τελικό, που έχασε από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ονομάστηκε προπονητής της χρόνιας για το 2010 για τα κατορθώματά του στο Craven Cottage και έκανε το άλμα καθώς διορίστηκε προπονητής της Λίβερπουλ την επόμενη σεζόν. Αργότερα ανέλαβε τα ηνία σε άλλες ομάδες της Premier League, Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον και Κρίσταλ Πάλας. Αμέσως ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον επόμενο αγώνα της Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ, που είναι εκτός έδρας στη Μπέρνλι το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου. Αναλαμβάνει την ευθύνη μιας ομάδας των Χόρνετς που βρίσκεται 19η στην Πρέμιερ Λιγκ, χωρίς νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο σύλλογος χώρισε τους δρόμους του με τον Ρανιέρι, αφού ο Ιταλός συμπλήρωσε10 ήττες σε 13 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.