Τζέραρντ: Ένα στοίχημα με ρίσκο και για τις δύο πλευρές

Ο γρήγορος και επιδέξιος τρόπος με τον οποίο ο Στίβεν Τζέραρντ ήρθε σε συμφωνία με την Άστον Βίλα για την αντικατάσταση του Ντιν Σμιθ, δείχνει πως ήταν μια κίνηση που δεν ήθελε πολύ προσπάθεια από καμία πλευρά!

Ο γρήγορος και επιδέξιος τρόπος με τον οποίο ο Στίβεν Τζέραρντ ήρθε σε συμφωνία με την Άστον Βίλα για την αντικατάσταση του Ντιν Σμιθ, δείχνει πως ήταν μια κίνηση που δεν ήθελε πολύ προσπάθεια από καμία πλευρά!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Άστον Βίλα, Κρίστιαν Πέρσλοου, γνωρίζει καλά τον Τζέραρντ από την εποχή που βρίσκονταν στην Λίβερπουλ ως διευθύνων σύμβουλος και η Βίλα τον έκανε γρήγορα νούμερο ένα στόχο αφού ο θαυμασμός τους επιβεβαιώθηκε από τη δουλειά του στη Γλασκώβη, κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο της Ρέιντζερς μετά από μια δεκαετία.

Αντίστοιχα ο Τζέραρντ δεν είχε κανένα δισταγμό να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ με την Βίλα, ένα σύλλογο σταθερό με φιλοδοξίες καθώς και σταθερή οικονομική υποστήριξη από τους ιδιοκτήτες.

Η Ρέιντζερς ανακάλυψε, όπως και η Σέλτικ την εποχή του Μπρένταν Ρότζερς που μετακόμισε στη Λέστερ, πως ούτε το Old Firm δεν μπορεί να συγκριθεί με την λάμψη της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Τζέραρντ κάνει το επόμενο βήμα στην προπονητική του καριέρα σ΄ένα σύλλογο που η φήμη του και η καριέρα του, κερδίζουν αμέσως τον σεβασμό και τον θαυμασμό αλλά υπάρχει πολύς δρόμος και για τις δύο ομάδες.

Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι πανέξυπνος για να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να χαρακτηρίσει την Άστον Βίλα, ως ένα σκαλί με φόντο την Λίβερπουλ και όποιος αμφιβάλει για την δέσμευσή του σε οτιδήποτε κάνει τότε απλά δεν γνωρίζει τον Τζέραρντ. Βέβαια άπαντες γνωρίζουν πως ο απόλυτος στόχος, είναι κάποτε ν΄αναλάβει την Λίβερπουλ.

Βέβαια αυτό μόνο κακό δεν μπορεί να είναι για τη Βίλα, καθώς ο νέος προπονητής, αυτός ο εξαιρετικά φιλόδοξος χαρακτήρας θα επικεντρώσει όλη του την ενέργεια στη νέα του δουλειά. Σε κανένα σημείο δεν θα σκέφτεται τη Λίβερπουλ όσο βρίσκεται στην Άστον Βίλα, εκτός και αν παίζουν αντίπαλοι και πρέπει να κάνει ανάλυση.

Και αν τελικά καταλήξει κάποτε στο Άνφιλντ, θα πρέπει να είναι απόλυτα επιτυχημένος στο Βίλα Παρκ ώστε να βρεθεί εκεί!

Ο Τζέραρντ θα μπορούσε να έχει μείνει στο Ibrox να έχει τον σεβασμό και την επιτυχία αλλά αποδέχτηκε ένα πιο δύσκολο έργο να δείξει τα διαπιστευτήρια του στην Premier League.

Ο 41ετών προπονητής θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σ΄ένα δύσκολο πρωτάθλημα και η κίνηση αυτή φυσικά έχει ρίσκο!

Ξέρει πως αν δεν είναι επιτυχημένο το πέρασμά του από την Βίλα, τότε πολύ δύσκολα θα μπορεί να γίνει ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ.

Οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, γνωρίζουν πόσο σημαντικός ήταν ο Τζέραρντ για την Λίβερπουλ αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι συναισθηματικοί σε ό,τι έχει να κάνει σχέση με την ομάδα. Ο Άγγλος τεχνικός έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές και ξέρει ότι μπορεί να είναι επιτυχημένος στην Βίλα. Έπειτα ό,τι θέλει προκύψει!

Οι επικριτές του ήδη έσπευσαν να επισημάνουν πως κέρδισε μόνο ένα τρόπαιο στα σχεδόν 4 χρόνια που βρίσκονταν στην Ρέιντζερς αλλά αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του συλλόγου μετά από μια δεκαετία, ανατρέποντας μια εποχή πλήρους κυριαρχίας της Σέλτικ. Επίσης είχε ποσοστό επιτυχίας 72% στο πρωτάθλημα!

Πέρυσι ήταν για 38 ματς αήττητοί κάτι πραγματικά ξεχωριστό!

Επίσης αυτός ο τίτλος ήταν αυτός που η Σέλτικ ήθελε περισσότερο από κάθε άλλο, για να φτάσει τους δέκα διαδοχικούς! Γι αυτό και μόνο οι φίλοι της Ρέιντζερς θα είναι πάντα ευγνώμονες στον Τζέραρντ!

Ο παλιός αρχηγός της Λίβερπουλ έχει αποδειχτεί δημοφιλής, πιστός προπονητής με τους παίκτες του, ενώ ποτέ δεν δίστασε να επιβάλει ποινές η να κρυφτεί από άσχημα αποτελέσματα. Πάντα ήταν ευθύς χαρακτήρας και ειλικρινής με τα Μέσα ενημέρωσης, ένας χαρακτήρας εσωστρεφής και στοχαστικός περισσότερο απ΄ότι δηλώνει ο επιθετικός τρόπος ποδοσφαίρου που επιλέγει.

Ο Τζέραρντ δημιούργησε μια Ρέιντζερς με εξαιρετική άμυνα, η οποία πέρυσι δέχτηκε μόλις 13 γκολ και διαφορά γκολ +79. Παίζει 4-3-3 βασιζόμενος στα μπακ.

Ο Τάβερνιε παίζοντας ως δεξί μπακ σκόραρε 12 γκολ και είχε 9 ασίστ στο πρωτάθλημα ολοκληρώνοντας με 19 γκολ και 11 ασίστ σε 46 ματς σε όλους τους θεσμούς.

Ο Τζέραρντ θα απαιτήσει τα ίδια πράγματα από την Άστον Βίλα, να δίνουν δηλαδή το 100% όπως κάνει ο ίδιος και θα έχουν ένα προπονητή που τους στηρίζει.

Υπάρχει το στοιχείο του ρίσκου για τη Βίλα για το γεγονός πως υπέγραψαν με κάποιον που δεν έχει προπονητική εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο η πίστη της Βίλα είναι ξεκάθαρη καθώς από την στιγμή που ο Τζέραρντ ξεκαθάρισε πως μπορεί ν΄αφήσει τη Ρέιντζερς για τη Άστον Βίλα, τότε υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος για τη δουλειά.

Θ΄αναλάβει την ομάδα από την 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα 2 θέσεις μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι προσδοκίες απ΄όλους είναι υψηλές όπως ήταν και για τον προκάτοχό του.

Ο Πέρσλοου αναφέρεται συχνά στην συνεχή βελτίωση του ρόστερ και ίσως υπάρχει ακόμη χρόνος για να φτάσει ακόμη και στην εξάδα! Σίγουρα οι άνθρωποι της Βίλα με τις μεταγραφές που έχουν γίνει περιμένουν κάτι καλύτερο από την περσινή 11η θέση.

Ο Τζέραρντ θα θέλει κάποια στιγμή τους δικούς του παίκτες και οι άνθρωποι της ομάδας δεν έχουν διστάσει ούτε λεπτό να υποστηρίξουν τους προπονητές τους και να προχωρήσουν σε μεταγραφές!

Η Βίλα δεν έχασε καθόλου χρόνο να κάνει δικό της τον 41 ετών προπονητή. Ο Τζέραρντ δεν έχασε χρόνο ν΄αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε. Η κίνηση αυτή έχει όπως είπαμε τα ρίσκα της, όμως αμφότερες πλευρές είναι ενθουσιασμένες για την συνεργασία!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.