Μαν. Γιουνάιτεντ – Μαν. Σίτι 0-2: “Αφεντικό” της πόλης! (hls)

Μία εβδομάδα μετά το θρίαμβο της Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο, η Σίτι προσγείωσε απότομα την ομάδα του Σόλσκιερ, καθώς την κέρδισε εύκολα στο "Ολντ Τράφορντ" και "έβαψε" ακόμη ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ στα... μπλε.

Οι “Πολίτες” χωρίς να ανεβάσουν… στροφές, αξιοποίησαν στο έπακρο τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και έφυγαν για 7η φορά τα τελευταία δέκα χρόνια νικητές από το γήπεδο της “αιώνιας” αντιπάλου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε… κεφάλι στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό χάρη στο αυτογκόλ του Μπαγί, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Μπερνάντο Σίλβα σκόραρε για τρίτη φορά στην καριέρα του κόντρα στη Γιουνάιτεντ (όλες στο Ολντ Τράφορντ) και διαμόρφωσε το 0-2, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Αυτογκόλ του Μπαγί και “παγωμάρα” στο Ολντ Τράφορντ

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το ντέρμπι του Μάντσεστερ για τη Γιουνάιτεντ, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ και μάλιστα με αυτογκόλ. Ο Κανσέλο σέντραρε από αριστερά και ο Μπαγί στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι αφού συνήλθαν από το αρχικό σοκ, προσπάθησαν να αντιδράσουν και θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 26ο λεπτό ο Σο σέντραρε από αριστερά και ο Ρονάλντο έπιασε γυριστό σουτ στην κίνηση, όμως ο Έντερσον του είπε “όχι”. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή της ομάδας του Σόλσκιερ στο πρώτο ημίχρονο.

“Βομβαρδισμός” της Σίτι, απίθανος Ντε Χέα

Αντίθετα, η Σίτι από εκεί και πέρα και για περίπου δέκα λεπτά “βομβάρδισε” την αντίπαλη εστία, όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ντε Χέα. Ζεσούς (29′), Κανσέλο (30′) και Ντε Μπρόινε (35′) έφτασαν μια ανάσα από το 0-2, όμως σε όλες τις περιπτώσεις ο Ισπανός τερματοφύλακας ύψωσε τείχος και κράτησε “ζωντανή” την ομάδα του.

Η Γιουνάιτεντ, ωστόσο, δεν την… γλίτωσε. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε, ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με δύσκολη προβολή, έπειτα από σέντρα του Κανσέλο, νίκησε τον Ντε Χέα για το 0-2.

“Σβηστά” η Σίτι, ακίνδυνη Γιουνάιτεντ

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σόλσκιερ πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε τη μπάλα, όμως δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων και μοιραία δεν απείλησε την εστία του Έντερσον.

Η Σίτι ήταν αυτή που παρότι είχε οπισθοχωρήσει αρκετά, δημιούργησε δύο ακόμη ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Στο 81ο λεπτό ο Ρόδρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον Στόουνς, ο οποίος πάντως δεν κατάφερε να πετύχει το τρίτο γκολ για τη Σίτι.

Ακόμη κι έτσι, οι “Πολίτες” έφυγαν για 7η φορά τα τελευταία δέκα χρόνια νικητές από το “Ολντ Τράφορντ”, με τον κόσμο της Γιουνάιτεντ να αποδοκιμάζει έντονα τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο φινάλε εξαιτίας της εικόνας που παρουσίασε η ομάδα τους σε ακόμη ένα ντέρμπι.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Μπαγί (46′ Σάντσο), Σο (73′ Τέλες), Φρεντ (80′ Φαν ντε Μπέεκ), ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Γκρίνγουντ (67′ Ράσφορντ), Ρονάλντο.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζεσούς, Φόντε, Ντε Μπρόινε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.