Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ 0-5: Ιστορικός διασυρμός στο “Ολντ Τράφορντ” (hls)

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να πετυχαίνει ιστορικό χατ-τρικ, η Λίβερπουλ ισοπέδωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πανηγύρισε την πιο ευρεία (0-5) νίκη της στο "Ολντ Τράφορντ". Με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πογκμπά από το 60' η ομάδα του Σόλσκιερ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν γνωστό πως διένυε τρομερή φόρμα, καθώς αφενός μετρούσε 17 σερί παιχνίδια αήττητη, αφετέρου προερχόταν από την πεντάρα στην έδρα της Γουότφορντ και το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο. Στην πράξη, πάντως, οι “Reds” δεν κέρδισαν απλά τη μεγάλη τους αντίπαλο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας τους στο “Ολντ Τράφορντ“.

Την ίδια στιγμή υποχρέωσαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη χειρότερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της – χωρίς να σκοράρει – μετά από 66 χρόνια. Το ίδιο ακριβώς (5-0) είχε πετύχει η Μάντσεστερ Σίτι τον Φεβρουάριο του 1955.

Ο… χορός των τερμάτων ξεκίνησε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο. Ο Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων, βρήκε κάθετα τον Κεϊτά και εκείνος με όμορφο πλασέ πέτυχε το γρηγορότερο γκολ (04:42′) της Λίβερπουλ στο “Ολντ Τράφορντ”. Μάλιστα, πριν προλάβουν οι παίκτες του Σόλσκιερ να συνέλθουν από το πρώτο σοκ, η Λίβερπουλ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Μετά από ασυνεννοησία των Μαγκουάιρ – Λίντελοφ, η μπάλα έφτασε στον Αλεξάντερ – Άρνολντ, εκείνος σέντραρε από δεξιά και ο Ζότα με προβολή έγραψε το 0-2.

Στο 38′ ήταν η σειρά του Κεϊτά να αναλάβει ρόλο δημιουργού και να… σερβίρει στον Σαλάχ για να σκοράρει για δέκατο διαδοχικό παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Οι “Reds”, ωστόσο, δεν κατέβασαν ταχύτητα ούτε τότε. Ο Σαλάχ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχε και δεύτερο γκολ και έγινε ο πρώτος Αφρικανός σκόρερ στην Premier League (106 γκολ), ξεπερνώντας τον σπουδαίο Ντιντιέ Ντρογκμπα (104). Μάλιστα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της να χάνει 0-4 στο ημίχρονο μέσα στο σπίτι της.

Ο… κατήφορος της ομάδας του Σόλσκιερ δεν σταμάτησε ούτε στο δεύτερο μέρος. Στο 50ο λεπτό ο Σαλάχ σκόραρε ξανά (107 γκολ στο πρωτάθλημα), ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5 και έγινε ο πρώτος αντίπαλος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ στο “Ολντ Τράφορντ”, μετά από 18 χρόνια. Τελευταίος που το είχε κάνει ήταν ο Ρονάλντο, τον Απρίλιο του 2003, με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο μείωσε σε 1-5, όμως το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς ο Πορτογάλος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 60′ ο Πογκμπά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα (ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR) για σκληρό μαρκάρισμα στον Κεϊτά, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο.

Κάπως έτσι, τα πάντα τελείωσαν στο Μάντσεστερ μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, αφού η Λίβερπουλ κατέβασε ταχύτητα και απλά διαχειρίστηκε τον θρίαμβο της. Όσο για τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είδαν τον κόσμο να αποχωρεί μαζικά από τις εξέδρες του “Ολντ Τράφορντ”, απογοητευμένο για την εικόνα και τον διασυρμό της ομάδας του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Μπισάκα, Φρεντ, Μπρούνο (62′ Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ, Ρονάλντο, Ράσφορντ (62′ Νταλότ), Γκρίνγουντ (46′ Πογκμπά).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Κονατέ, Μίλνερ (27′ Τζόουνς), Χέντερσον, Κεϊτά (64′ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (77′ Μανέ), Σαλάχ, Ζότα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.