Premier League: Τα στιγμιότυπα της 9ης αγωνιστικής (hls)

Η ένατη αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε! Το Novasports.gr σας προσφέρει το πανόραμα και τα highlights των δέκα αναμετρήσεων στο «πιάτο» σας.

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 3-1

Αποφασισμένη να επιστρέψει στις νίκες παρουσιάστηκε στο “Έμιρεϊτς” η Άρσεναλ και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Άστον Βίλα, στο ματς που άνοιξε την 9η αγωνιστική στην Premier League. H Άρσεναλ, έχοντας κορυφαίο παίκτη της τον Σμιθ Ρόου προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, με τα γκολ του Τόμας Πάρτεϊ στο 23΄και του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στις καθυστερήσεις του ημίχρονου, σε μία φάση, όπου οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Λακαζέτ από τον Τάργκετ, μία απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους. Ο Ομπαμεγιάνγκ ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε αρχικά από τον πρώην συμπαίκτη του, τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, αλλά στην επαναφορά της μπάλας σκόραρε για το 2-0. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός έφτασε τα επτά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και μόνο ο Σαλάχ έχει πετύχει περισσότερα τέρματα εφέτος (12) από τους παίκτες όλων των ομάδων της Premier League. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, όταν στο 56΄ο Σμιθ Ρόου (ασίστ στο 1ο γκολ), σκόραρε και επιβεβαίωσε την παράδοση που θέλει στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ Άρσεναλ και Άστον Βίλα να επιτυγχάνονται τουλάχιστον τρία γκολ. Η Άστον Βίλα μείωσε σε 3-1 με τον Τζέικομπ Ράμσεϊ στο 82ο λεπτό.

Τσέλσι-Νόριτς 7-0

Επίδειξη δύναμης απέναντι στην ουραγό της Premier League, Νόριτς έκανε η Τσέλσι, καθώς τη συνέτριψε με 7-0 στο “Stamford Bridge”. Η ομάδα των Γιαννούλη (βασικός) και Τζόλη (δεν αγωνίστηκε) δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και γνώρισε την πιο βαριά φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Οι Λονδρέζοι ήταν καταιγιστικοί, πέτυχαν από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο και με την 7η φετινή νίκη παρέμειναν μόνοι πρώτη στην κορυφή της Premier League. Το… χορό των γκολ άνοιξε στο 8ο λεπτό ο Μάουντ, δέκα λεπτά αργότερα ακολούθησε ο Χάντσον–Οντόι για το 2-0, ενώ το 3-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσε στο 42′ ο Τζέιμς. Η Τσέλσι συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι και στο δεύτερο μέρος. Ο Τσίλγουελ στο 57ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το πέμπτο γκολ των Λονδρέζων με αυτογκόλ του Άαρονς. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Νόριτς, στο 65ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκίπσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ακόμη και τότε, πάντως, η ομάδα του Τούχελ δεν κατέβασε ταχύτητα. Στο 85ο λεπτό ο Μάουντ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκανε το 6-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Άγγλος χαφ πέτυχε χατ-τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Σαουθάμπτον-Μπέρνλι 2-2

Βαθμούς μοιράστηκαν στο “St. Mary’s Stadium” και η Σαουθάμπτον με τη Μπέρνλι. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 13′ με τον Κορνέ, η Σαουθάμπτον έφερε… τούμπα το ματς σε δέκα λεπτά με τους Λιβραμέντο (41′) και Μπρόχα (50′), όμως δεν έμεινε για πολύ σε θέση οδηγού. Στο 57ο λεπτό ο Κορνέ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ισοφάρισε σε 2-2, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Λιντς-Γούλβς 1-1

Η Γουλβς έφτασε κοντά στην τέταρτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα, κρατούσε το προβάδισμα στο “Elland Road” μέχρι το 90+3′ χάρη στο γκολ του Χι-Τσαν από το 10′, όμως δεν κατάφερε να φύγει με το “τρίποντο”. Η Λιντς έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις.

Έβερτον-Γουότφορντ 2-5

Η Έβερτον προηγήθηκε δύο φορές με Ντέιβις (3′) και Ρισάρλισον (63′), όμως η Γουότφορντ απάντησε δις. Αρχικά ο πρώην παίκτης των Λονδρέζων, Τζόσουα Κινγκ είχε ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ στο 78′ ο Κούκα έφερε εκ νέου το παιχνίδι σε ισορροπία (2-2). Ο Κινγκ ανέλαβε και πάλι δράση στο 80ο λεπτό και σε διάστημα 6 λεπτών πέτυχε δύο ακόμη γκολ, έγραψε το 2-4, με τον Ντένις να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό σκορ.

Κρίσταλ Πάλας-Νιουκάστλ 1-1

Μακριά από τις νίκες για ακόμη μία αγωνιστική έμειναν Κρίσταλ Πάλας και Νιούκαστλ, καθώς κόλλησαν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 56′ με γκολ του Μπεντέκε, όμως η απάντηση της Νιούκαστλ ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με τον Γουίλσον, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.

Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-4

Σε ένα ακόμη παιχνίδι η Σίτι του Πέπ Γκουαρντιόλα προκαλεί τρόμο. Η Σίτι πέρασε από την έδρα της Μπράιτον σαν… σίφουνας επικρατώντας με 4-1. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε όταν ο Σάντσεθ έκανε λάθος έξοδο, ο Σίλβα γύρισε υπέροχα και ο Γκουντογκάν από κοντά πέτυχε το 1-0, τιμωρώντας τον κίπερ των γηπεδούχων. Ήταν το 13ο του τέρμα στο 2021 για την Premier League και μόνο οι Σαλάχ (16), Χάρι Κέιν (15) έχουν περισσότερα. Στο 28’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους γαλάζιους. Υπέροχη αντεπίθεση, σούπερ πάσα του Σίλβα, ο Γκρίλις μοίρασε υπέροχα στον Φόντεν και ο τελευταίος πέτυχε με δύσκολο πλασέ το 2-0. Η Μπράιτον ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, η Μάντσεστερ κυκλοφορούσε άνετα και στο 31’ ήρθε και το 3-0. Η φάση άρχισε από τον κορυφαίου του γηπέδου, Μπερνάρντο Σίλβα, ο Γκρίλις νικήθηκε από τον Σάντσεθ, ο Ζεσούς από κοντά έκανε νέο σουτ, η μπάλα βρήκε στον Φόντεν, ο οποίος και πιστώθηκε το γκολ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 81’. Ο Μουέπου κέρδισε το πέναλτι από τον Έντερσον και ο ΜακΆλιστερ πέτυχε το 3-1 . Ωστόσο, η Σίτι δεν έμεινε εκεί, η παρουσία του Μαχρέζ της έδωσε φρεσκάδα, ο Φόντεν κυνήγησε το γκολ, όμως ο Αλγερινός ήταν αυτός που σκόραρε το 4-1 στις καθυστερήσεις.

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 1-0

Στην τέταρτη θέση της Πρέμιερ Λίγκ «σκαρφάλωσε» η Γουέστ Χαμ με την νίκη της κόντρα στην Τότεναμ και το γκολ του Αντόνιο στο 72′, αποδείχτηκε αρκετό για τα «σφυριά» να αφήσουν δυο βαθμούς πιο πίσω στην βαθμολογία τους «πετεινούς». Στο 43′, η Τότεναμ είχε την καλύτερη ευκαιρία της να προηγηθεί από την προσπάθεια του Κέιν που σταμάτησε σωτήρια για τα «σφυριά» ο Φαμπιάνσκι, ενώ οι γηπεδούχοι με το σουτ-“ψαλίδι» του Φόρμαλς είχαν απειλήσει την εστία του Λιορίς στο 11′.

Μπρέντφορντ-Λέστερ 1-2

Στο προάστιο του Λονδίνου, το Μπρέντφορντ, η Λέστερ προηγήθηκε στο 14′ με το εκπληκτικό σουτ του Βέλγου, Γούρι Τίλιμανς και σε απόσταση 40 μέτρων, ενώ είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι την λήξη του α’ ημιχρόνου. Η Μπρέντφορντ ήταν πιο απειλητική στην επανάληψη και έχοντας μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, έφτασε στην ισοφάριση. Ο αμυντικός των γηπεδούχων, Γιόργκενσεν, ισοφάρισε στο 60′, ύστερα από ασίστ του Γένσεν. Η «απάντηση» ήρθε 13 λεπτά αργότερα, όταν ο Μάντισον προ κενής εστίας του Ράγια και ύστερα από την πάσα του Ντάκα, ανέκτησε το προβάδισμα του σκορ για τους φιλοξενούμενους και με την τέταρτη νίκη τους, βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Μπρέντφορντ στην 12η.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-5

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να πετυχαίνει ιστορικό χατ-τρικ, η Λίβερπουλ ισοπέδωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πανηγύρισε την πιο ευρεία (0-5) νίκη της στο “Ολντ Τράφορντ”. Με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πογκμπά από το 60′ η ομάδα του Σόλσκιερ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν γνωστό πως διένυε τρομερή φόρμα, καθώς αφενός μετρούσε 17 σερί παιχνίδια αήττητη, αφετέρου προερχόταν από την πεντάρα στην έδρα της Γουότφορντ και το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο. Στην πράξη, πάντως, οι “Reds” δεν κέρδισαν απλά τη μεγάλη τους αντίπαλο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας τους στο “Ολντ Τράφορντ“. Την ίδια στιγμή υποχρέωσαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη χειρότερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της – χωρίς να σκοράρει – μετά από 66 χρόνια. Το ίδιο ακριβώς (5-0) είχε πετύχει η Μάντσεστερ Σίτι τον Φεβρουάριο του 1955.

Η βαθμολογία

1) Τσέλσι 22 βαθμούς (23-3)

2) Λίβερπουλ 21 βαθμούς (27-6)

3) Μάντσεστερ Σίτι 20 βαθμούς (20-4)

4) Γουέστ Χαμ 17 βαθμούς (16-10)

5) Μπράιτον 15 βαθμούς (9-9)

6) Τότεναμ 15 βαθμούς (9-13)

7) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 14 βαθμούς (16-15)

8) Έβερτον 14 βαθμούς (15-14)

9) Λέστερ 14 βαθμούς (15-15)

10) Άρσεναλ 14 βαθμούς (10-13)

11) Γούλβς 13 βαθμούς (9-9)

12) Μπρέντφορντ 12 βαθμούς (11-9)

13) Άστον Βίλα 10 βαθμούς (13-15)

14) Γουότφορντ 10 βαθμούς (12-17)

15) Κρίσταλ Πάλας 9 βαθμούς (11-14)

16) Σαουθάμπτον 8 βαθμούς (8-12)

17) Λιντς 7 βαθμούς (8-16)

18) Μπέρνλι 4 βαθμούς (7-15)

19) Νιουκάστλ 4 βαθμούς (11-20)

20) Νόριτς 2 βαθμούς (2-23)

Η επόμενη αγωνιστική

30/10 Λέστερ-Άρσεναλ

30/10 Μπέρνλι-Μπρέντφορντ

30/10 Λίβερπουλ-Μπράιτον

30/10 Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας

30/10 Νιουκάστλ-Τσέλσι

30/10 Γουότφορντ-Σαουθάμπτον

30/10 Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

31/10 Νόριτς-Λιντς

31/10 Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ

01/11 Γούλβς-Έβερτον


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.