Premier League: Προσωρινό “μπλόκο” στις χορηγικές συμφωνίες της Νιούκαστλ

Οι ομάδες στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Premier League, αποφάσισαν να σταματήσουν τους νέους ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ από το κάνουν εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες που ανήκουν στους ανθρώπους της Νιούκαστλ.

Οι ομάδες στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Premier League, αποφάσισαν να σταματήσουν τους νέους ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ από το κάνουν εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες που ανήκουν στους ανθρώπους της Νιούκαστλ.

Οι σύλλογοι πραγματοποίησαν έκτακτη συνέλευση τη Δευτέρα και 18 από τις 20 ομάδες, ψήφισαν υπέρ της προσωρινής απαγόρευσης στους ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, να συνάψουν χορηγίες που θα τους έδιναν άδικο (οικονομικό) πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες.

Από τις 20 ομάδες, η Νιούκαστλ ψήφισε κατά, ενώ η Σίτι απείχε από την διαδικασία. Αυτό θα ισχύσει ένα μήνα όμως οι σύλλογοι θέλουν να γίνει μόνιμο.

Ο εκπρόσωπος της Νιούκαστλ, Λι Τσάρνλι, τόνισε πως η τροπολογία αυτή είναι αντιανταγωνιστική και παράνομη.

Η Σίτι απείχε από την ψηφοφορία καθώς λέγεται πως ο σύλλογος έλαβε νομικές συμβουλές πως η διαδικασία ήταν παράνομη.
Οι σύλλογοι της Premier League, έχουν ένα κανόνα στο Financial fair play, που επιτρέπει στις ομάδες να έχουν απώλειες 105 εκατομμυρίων λιρών σε βάθος τριετίας.

Εδώ το παραθυράκι είναι πως οι εμπορικές συμφωνίες μπορούν να καλύψουν τις ζημίες και έτσι οι ομάδες μπορούν να συνεχίσουν να δαπανούν χρήματα.

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θέλουν προληπτικά μέτρα που θ΄αποτρέψουν τους ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ να υπογράψουν συμφωνίες στην Σαουδική Αραβία και θα διασφαλίσουν πως η θα λάβουν χρήματα από χορηγίες ανάλογα της αξίας της ομάδας.

Πρόσφατα η Νιούκαστλ πέρασε στα χέρια του Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας έναντι 350 εκατομμυρίων ευρώ και έγινε η πιο πλούσια ομάδα στον πλανήτη. Οι αντιδράσεις πως ένα κράτος έχει τον έλεγχο μιας ομάδας ήταν αρκετές και πολλές ομάδες εξέφρασαν την απορία τους πως προχώρησε αυτή η συμφωνία. Αυτό οδήγησε σε προσωρινή απαγόρευση συναλλαγών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.