Μπερνάντο Σίλβα: Η ηρεμία και η γαλήνη του Πεπ

Ο Μπερνάντο Σίλβα είναι μοναδικός στον τρόπο που αγωνίζεται. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέφτει ήσυχος στο κρεβάτι του και ονειρεύεται έντεκα Σίλβα στην ομάδα του.

Με συνεχή κίνηση μακριά από την μπάλα, με δυνατότητα στροφής και περιστροφής, αλλαγή κατεύθυνσης ,αναγνώριση του χώρου. Ο απόλυτος τεχνίτης λίγο έλειψε να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι από την Μάντσεστερ Σίτι. Εντέλει παρέμεινε και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Χωρίς να σε πνίγει στα στατιστικά, μόνο ο αριστερός μπακ της Σίτι, ο συμπατριώτης του Ζόαο Κανσέλο έχει κάνει περισσότερα τάκλιν ανά παιχνίδι από τον Μπερνάρντο αυτή τη σεζόν. Οι Ρούμπεν Ντίας, Εμερίκ Λαπόρτ και Ιλκάι Γκουντογάν υστερούν πίσω από τον άνθρωπο που πνίγεται με τη φανέλα του όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα στατιστικά στοιχεία στην Premier League, όπως και οι Ραφαέλ Βαράν και Τιάγκο Σίλβα.

Βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και 73 εκατοστά, μόλις 64 κιλά, αγωνίζεται σε μια χώρα με θηρία της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει δει στο παρελθόν μικρούς αλλά θαυματουργούς (σ.σ Μακελελέ, Καντέ). Αυτό που κάνει τον Πορτογάλο τόσο ξεχωριστό, είναι ότι είναι επίσης ένας από τους πιο “ηλεκτρικούς” δημιουργούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Στην επίθεση του Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν χωράει παίκτης, εκτός αν έχει μαγεία στα πόδια του και ο Μπερνάρντο είναι αυτή τη στιγμή ο μάγος της Σίτι. Μόνο ο Τζακ Γκρίλις κάνει περισσότερες ντρίμπλες ανά παιχνίδι από τον Μπερνάρντο, όπως διαπίστωσε η Λίβερπουλ και ο Τζέιμς Μίλνερ στο πρόσφατο ντέρμπι του Άνφιλντ (2-2), με τον Πορτογάλο να διασχίζει το γήπεδο κάνοντας τα μοναδικά του σόλο.

Είναι ένας Πορτογάλος πλέι μέικερ θυμίζοντας λίγο από Λουίς Φίγκο, Ρούι Κόστα και Ντέκο, με τη στόφα ενός μαραθωνοδρόμου και την αγωνιστική διάθεση ενός ταύρου. Δεν υπάρχει παίκτης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που να συνδυάζει τόσο άψογα τους δύο κλάδους της επίθεσης και της άμυνας. ️

Γεννήθηκε στην Λισαβώνα, παιδί της Μπενφίκα. Στην πρώρη ομάδα έπαιξε μόλις μια φορά και οι Πορτογάλοι έκαναν το λάθος και τον άφησαν να φύγει. Δόθηκε δανεικός στην Μονακό. Στο Πριγκηπάτο άρεσε, επιβλήθηκε και οι Μονεγάσκοι έδωσαν περίπου 16 εκατομμύρια λίρες και τον έκαναν δικό τους. Στην τελευταία του σεζόν στο Λουί Ντε, έκανε όργια με το ελεύθερο του συμπατριώτη του Λεονάρντο Ζαρντίμ και η Μονακό σκαρφάλωσε στην κορυφή του γαλλικού footbal πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του 8ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ύστερα από 17 ολόκληρα χρόνια.

Πέτυχε 8 γκολ, μοίρασε 9 ασίστ στην Ligue 1, 11 γκολ και 12 ασιστ σε όλες τις διοργανώσεις και ήρθε η ώρα της ανταμοιβής. Η Μάντσεστερ Σίτι τον γνώρισε από κοντά στα μεταξύ τους ευρωπαϊκά ραντεβού και ο Πεπ Γκουαρδιόλα εισηγήθηκε την άμεση απόκτηση του. Η Μονακό αξίωσε 50 εκατομμύρια ευρώ και ντύθηκε πολίτης. Βασικό γρανάζι στην κουρδισμένη μηχανή της Σίτι, παίζει παντού. Με γεμάτες σεζόν, διανύει την 5η του στο Μάντσεστερ, μετράει ήδη 210 ματς και 36 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κάτοχος τριών πρωταθλημάτων στο “νησί”.

Οι αντίπαλοι μάνατζερ στην Πρέμιερ Λιγκ βλέπουν εφιάλτες, αλλά ο Πεπ πάει για ύπνο κάθε βράδυ και σίγουρα ονειρεύεται μια ομάδα με 11 Σίλβα, όχι Νταβίντ, αλλά αρχίζει και τον θυμίζει. Καθώς και ο νυν ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Σοσιεδάδ λατρεύτηκε και αποτέλεσε τον μπαλαντέρ και το πασπαρτού της Σίτι στο στυλ που έχει υιοθετήσει ο Καταλανός μαέστρος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.