Ρονάλντο: Τέλος η αναμονή!

Πέρασαν 12 χρόνια και τέσσερις μήνες από τότε που ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λίγοι αμφιβάλλουν πως η μεταγραφή του Ρονάλντο στην Γιουνάιτεντ θα είναι επιτυχής και σε μια διετή συμφωνία, παρά τους παχυλούς μισθούς του, η κίνηση είναι σχετικά χαμηλού κινδύνου, ιδιαίτερα δεδομένης της εμπορικής επιρροής που κουβαλάει. Όπως και να έχει η Γιουνάιτεντ εξασφάλισε ένα εξαιρετικό deal με την Γιουβέντους.

Με την υπογραφή του Πορτογάλου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε την επιστροφή του ίσως πιο ταλαντούχου παίκτη που φόρεσε την κόκκινη φανέλα. Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι ο Ρονάλντο δεν ήταν στη Γιουνάιτεντ για αρκετό καιρό κατά τη διάρκεια της πρώτης του περιόδου, ώστε να καταταγεί στους κορυφαίους παίκτες του συλλόγου. Ο Ράιαν Γκιγκς πέρασε 23 χρόνια στο Ολντ Τράφορντ και είναι ο πιο διακοσμημένος παίκτης της Γιουνάιτεντ όλων των εποχών, ενώ η καριέρα του Μπόμπι Τσάρλτον διήρκεσε 17 χρόνια. Και οι δύο κέρδισαν Ευρωπαϊκά Κύπελλα – ο Γκιγκς πήρε δύο – αλλά όσον αφορά τον αντίκτυπό του, ο Ρονάλντο είναι ακριβώς εκεί.

Από το 2006 έως το 2009 ήταν ο καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ και, παρόλο που η Γιουνάιτεντ θα κέρδιζε δύο τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ και θα έφτανε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στα τέσσερα χρόνια μετά τη μετακόμισή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, η αστρική σκόνη του χάθηκε με 118 γκολ σε 292 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσει. Ο Ρονάλντο αναμένεται να κάνει το δεύτερο ντεμπούτο του ενάντια στη Νιούκαστλ το ερχόμενο Σάββατο (11/9), αφού δεν εξασφάλισε ειδική άδεια και αναγκαστικά μπήκε καραντίνα στο Μάντσεστερ, μετά την αποδέσμευσή του από την ομάδα της Πορτογαλίας την περασμένη εβδομάδα. Η βρετανική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της Γιουνάιτεντ να παραιτηθεί από περίοδο καραντίνας.

Όταν ο Ρονάλντο βγει στο Όλντ Τράφορντ αυτό το Σαββατοκύριακο, θα ενταχθεί σε επιλεγμένους παίκτες του ομίλου που έχουν εμφανιστεί για τη Γιουνάιτεντ σε δύο ξεχωριστές περιόδους στην καριέρα του. Ανάμεσά τους οι Μαρκ Μπόνιτς, Τζορτζ Μπεστ και Λες Σίλεϊ. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, επίσης, έπαιξε για τη Γιουνάιτεντ θεωρητικά σε δύο ξεχωριστές περιόδους μετά την υπογραφή του ως ελεύθερος το 2017, μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο που τελείωσε τη σεζόν.

Ο CR 7 δεν έχει ακόμη βγει στο γήπεδο του Ολντ Τράφορντ με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά τα οφέλη από το να επιστρέψει ο Κριστιάνο Ρονάλντο «πίσω στο σπίτι» είναι ήδη ξεκάθαρα για τους Κόκκινους Διαβόλους. Υπάρχουν σημαντικά κέρδη στον επιχειρηματικό τομέα – τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στα καταστήματα επωνυμίας. Η φανέλα με το νούμερο 7 που πήρε από τον Έντινσον Καβάνι έσπασε τα ταμεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις αυτή τη σεζόν, ξεπερνώντας τη δεύτερη υπογραφή του Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις, στη δεύτερη θέση.

Ο Ρονάλντο θα κάνει το δεύτερο ντεμπούτο του με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν οι Κόκκινοι Διάβολοι αναμετρηθούν με τη Νιούκαστλ στην Πρέμιερ Λιγκ το ερχόμενο Σάββατο. Η επιστροφή στον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα για τον Πορτογάλο επιθετικό στο υψηλότερο επίπεδο θα είναι σίγουρα μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές της καριέρας του. Η απομόνωση ολοκληρώθηκε, οι προπονήσεις ξεκίνησαν και η αναμονή τελείωσε. Το Ολντ Τράφορντ θα είναι κατάμεστο να ζήσει μεγάλες στιγμές, απέναντι στην ομάδα που κατόρθωσε να πετύχει το μοναδικό του χατ τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Δυστυχώς για τον Ρονάλντο, είναι απίθανο η μητέρα του να μην μπορεί να είναι παρούσα στο παιχνίδι, αλλά μόνο επειδή του είχε απαγορεύσει στο παρελθόν να το κάνει. «Γίνεται τόσο νευρική, δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν της επιτρέπεται τώρα να παρακολουθεί μεγάλα παιχνίδια. Παίρνω φίλους να μείνουν μαζί της και πηγαίνει βόλτες στο σπίτι. Λιποθύμησε δύο φορές στο γήπεδο. Είναι νευρική.”

Όπως αναφέρει η Daily Star, ο Ρονάλντο αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να απαγορεύσει στη μητέρα του να παρακολουθεί μεγάλα παιχνίδια μαζί του που συμμετέχουν για το καλό της. «Δεν της επιτρέπεται τώρα να παρακολουθεί μεγάλα παιχνίδια. Λέω: «Άκου, δεν έχω πια πατέρα. Δεν θέλω επίσης να χάσω τη μαμά μου, οπότε δεν πρόκειται να παρακολουθήσετε προημιτελικούς, ημιτελικούς ή τελικούς ».

Τελευταία παράσταση του Πορτογάλου στην ήττα της Μάντσεστερ στον τελικό του Champions League (27/5/09) από την Μπαρτσελόνα (2-0) με την ισπανική ομάδα να κερδίζει με γκολ των Ετό και Μέσι εξασφαλίζοντας το 3ο τρόπαιο και τελευταίο ματς στο Ολντ Τράφορντ απέναντι στην Άρσεναλ με την Γιουνάιτεντ να αποσπά λευκή ισοπαλία (16/5/09) και να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα.

Ο Ρονάλντο δήλωσε πως δεν ήρθε να κάνει διακοπές, γύρισε να κερδίσει τρόπαια στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια, επέστρεψε για να μείνει και επιτέλους πάτησε το χορτάρι του Ολντ Τράφορντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.