Πρέμιερ Λιγκ: Ντεμπούτα όνειρο (vids)

Με αφορμή το δεύτερο ντεμπούτο του Ρομέλου Λουκάκου στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Τσέλσι, ας θυμηθούμε ορισμένα ντεμπούτα στο "νησί" που έμειναν αξέχαστα.

Ο Ρομέλου Λουκάκου σηματοδότησε την επιστροφή του στην Τσέλσι με τέλειο τρόπο με μια εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στην Άρσεναλ. Ο Βέλγος επιθετικός άνοιξε το σκορ στη νίκη 2-0 και με τα δικά του λόγια κυριάρχησε ταλαιπωρώντας την άμυνα των κανονιέρηδων που έμοιαζε ανήμπορη να τον αντιμετωπίσει. Ένα δεύτερο, αξέχαστο, ντεμπούτο για τον 28χρονο Βέλγο που έφυγε πρωταθλητής από την Ίντερ (το 2ο στην καριέρα του, πανηγύρισε με την Άντερλεχτ τη σεζόν 2009-10) για να κατακτήσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Λουκάκου, δεν είναι ο πρώτος που “άναψε” και προκάλεσε την Premier League στην πρώτη του εμφάνιση.

Ας θυμηθούμε ορισμένα ονειρικά ντεμπούτα που προκάλεσαν αίσθηση στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, Μίντλεσμπρο 3-3 Λίβερπουλ, 17 Αυγούστου 1996

Πίσω στο 1996, μια ομάδα της Μίντλεσμπρο που είχε ήδη ρόστερ της τον Βραζιλιάνο Ζουνίνιο, ενισχύθηκε περαιτέρω με την απίθανη μεταγραφή πρωταθλητή Ευρώπης με την Γιουβέντους και σκόρερ στον τελικό απέναντι στον Άγιαξ, Φαμπρίτσιο Ραβανέλι. Ο σπουδαίος Μπράιαν Ρόμπσον εξασφάλισε την υπογραφή για 7 εκατομμύρια και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος. Το ντεμπούτο του ήρθε ένα ηλιόλουστο απόγευμα Αυγούστου κόντρα στην Λίβερπουλ. Τρεις φορές οι κόκκινοι πήραν το προβάδισμα στο Ρίβερσαϊντ-και τρεις φορές ο Ραβανέλι ήταν ο άνθρωπος που απάντησε με ένα ονειρικό χατ-τρικ. Ο Ραβανέλι πανηγύρισε κάθε γκολ με τον δικό του τρόπο, με τη φανέλα του να καλύπτει το πρόσωπο και το στήθος του, ενώ όλοι οι οπαδοί της Μπόρο χαιρέτισαν και τον νέο τους ήρωα. Ο Ραβανέλι έδωσε γκολ και αίγλη αλλά όχι την παραμονή καθώς ο σύλλογος υποβιβάστηκε. Έπαιξε μόλις δύο αγώνες στην Division First και αναχώρησε για Μασσαλία και το Βελοντρόμ. Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ το 2001 για να φορέσει την φανέλα της Ντέρμπι βάζοντας 16 γκολ σε 53 ματς.

Πάουλο Γουαντσόπ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 Ντέρμπι , 5 Απριλίου 1997

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, η Ντέρμπι Κάουντι κατάφερε να προσθέσει έναν άγνωστο επιθετικό από την Κόστα Ρικα , τον Πάουλο Γουαντσόπ. Ήταν τέλη Μαρτίου, κατά την διάρκεια της σεζόν 1996-1997. Ασφαλής και στη μέση του πίνακα η Ντέρμπι, επέλεξε να δώσει την ευκαιρία στον 21χρονο να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκονταν στην κορυφή του πίνακα. Η κίνηση του προπονητή Τζον Σμιθ να ρισκάρει με τον Κοσταρικανό αποδείχθηκε μαεστρική, καθώς ο Γουάντσοπ με γκολ και ασίστ χάρισε ένα σπουδαίο “διπλό” μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Μετά από τρία χρόνια μετακόμισε στο Λονδίνο και την Γουέστ Χαμ για να κλείσει την καριέρα του στο “νησί” με τα χρώματα της Μάντσεστερ Σίτι το 2004. Το Νοέμβριο του 2007 αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά από 13 χρόνια καριέρας.

Ο νεαρός τότε Γουάντσοπ, πήρε την μπάλα κοντά στην μεσαία γραμμή, πέρασε τέσσερις παίκτες της Γιουνάιτεντ και νίκησε τον Πέτερ Σμάιχελ. Στην 125η επέτειο του συλλόγου το 2009, οι οπαδοί του Ντέρμπι το ψήφισαν ως το καλύτερο γκολ σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Φεντερίκο Μακέντα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2 Άστον Βίλα, 5 Απριλίου 2009

Ακριβώς 12 χρόνια αφότου ο Γουάντσοπ ανακάτεψε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η απόφαση του Σερ Άλεξ Φλεργκιουσον να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ έναν 17χρονο αμούστακο, με το νούμερο 41 στην πλάτη Ιταλό, αποδείχτηκε εμπνευσμένη. Η Γιουνάιτεντ χρειάζονταν τρεις βαθμούς για να πιάσει την Λίβερπουλ στην κορυφή του πίνακα, το σκορ 2-2 και ο Μακέντα ερχόμενος από τον πάγκο δίνει την λύση στις καθυστερήσεις νικώντας τον Αμερικανό Φρίντελ με άπιαστο σουτ. Η Γιουνάιτεντ δεν έχασε βαθμούς για 3η σερί αγωνιστική και εντέλει πανηγύρισε τον τίτλο με τέσσερις βαθμούς πάνω από την ομάδα του Μέρσεσαϊντ. Αποδείχθηκε καθοριστική στιγμή στον αγώνα για τον τίτλο της σεζόν (2008-2009), αλλά εξίσου και για τον Ιταλό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ μετά από αυτό το γκολ. Έφυγε από το Μάντσεστερ ύστερα από έξι χρόνια σε μια ομάδα που μέτρησε 19 συμμετοχές και 4 γκολ. Μέχρι να εγκατασταθεί στην χώρα μας άλλαξε 8 διαφορετικές φανέλες σε Ιταλία, Αγγλία και Γερμανία.

Σέρχιο Αγουέρο, Μάντσεστερ Σίτι 4-0 Σουόνσι, 15 Αυγούστου 2011

Η Μάντσεστερ Σίτι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προσγειώσει τον ταλαντούχο επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης (38 εκατομμύρια λίρες) με τους “πολίτες” να αναζητούν τον πρώτο τίτλο τους στην Premier League. Κάποιοι βιάστηκαν να κρίνουν την αμοιβή που δόθηκε για έναν παίκτη χωρίς εμπειρία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ωστόσο ο Αργεντινός χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά για να αποδείξει την αξία του. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως όλοι κατάλαβαν πως θα αφήσει ιστορία με δύο γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο. Ο Αγουέρο είναι 4ος στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ (184 γκολ), πίσω από τους Άντι Κόουλ (187), Γουέιν Ρούνεϊ (208) και Άλαν Σίρερ (260). Στο τελευταίο του αγώνα στην Αγγλία με την Σίτι πριν μετακομίσει στην Βαρκελώνη, το έκανε ξανά βάζοντας δύο γκολ ερχόμενος από τον πάγκο απέναντι στην Έβερτον (5-0).

Μίτσου, QPR 0-5 Σουόνσι, 18 Αυγούστου 2012

Λίγοι θυμούνται πως η Σουόνσι πήρε τον Ισπανό επιθετικό από τη Ράγιο Βαγιεκάνο με την οποία έκανε φοβερή χρονιά για 2 εκατομμύρια λίρες. Στο ντεμπούτο του οι Ουαλοί διέλυσαν τους Λονδρέζους και ο Μίτσου έκανε την διαφορά με δύο γκολ. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο προπονητής της Σουόνσι Μίκαελ Λάουντρουπ, δήλωσε: «Προσπαθώ πάντα να παίρνω καλές προσφορές για παίκτες, αλλά ο Μίτσου πρέπει να είναι η καλύτερη επιλογή μου λόγω της σημασίας του και του αντίκτυπου που είχε και εξακολουθεί να έχει στην ομάδα» Ο Μίτσου έπαιξε δύο χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ πετυχαίνοντας 20 γκολ σε 52 αγώνες, στην συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Νάπολι όμως ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να δείξει το ταλέντο του και χάθηκε από τον χάρτη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.