Γουίλιαμ Φόουλκ: Ο “χοντρούλης” που έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία

"Χοντρούλης" και "Κολοσσός" ήταν τα ψευδώνυμα που τον συνόδευσαν στην ποδοσφαιρική του διαδρομή, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας. Αυτή είναι η ιστορία του Γουίλιαμ Φόουλκ.

Με ύψος δύο μέτρα και έξι εκατοστά και βάρος 165 κιλά, ο Γουίλιαμ Φόουλκ δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος στα ποδοσφαιρικά γήπεδα που αγωνίστηκε. “Χοντρούλης” και “Κολοσσός” ήταν τα ψευδώνυμα που τον συνόδευσαν στην ποδοσφαιρική του διαδρομή στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, η οποία τον οδήγησε μέχρι την κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος και στην “πόρτα” της Εθνικής Αγγλίας.

Ο Φόουλκ έμεινε στην ιστορία και για άλλον έναν λόγο, πέρα από όσα πέτυχε στην καριέρα του (κυρίως με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ). Ήταν – και το ρεκόρ του παραμένει ακατάρριπτο – ο βαρύτερος τερματοφύλακας που έχει αγωνιστεί ποτέ σε υψηλό επίπεδο!

Στα χρόνια της ποδοσφαιρικής του δόξας (πήρε ένα πρωτάθλημα το 1898 και δύο κύπελλα με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), ζύγιζε 141 κιλά, η ζυγαριά δεν… μετακινήθηκε όταν έπαιξε στην Τσέλσι, ενώ στα τελευταία παιχνίδια της καριέρας του στην Μπράντφορντ Σίτι (1908), είχε φτάσει τα 165 κιλά!

Κάποτε σταμάτησε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, γιατί… έσπασε το δοκάρι μετά από μια επέμβαση, ενώ ήταν αρκετά εκρηκτικός χαρακτήρας και όταν αισθανόταν ότι οι αμυντικοί του δεν είχαν καλή απόδοση, τότε… αποχωρούσε από το γήπεδο! Στο διάστημα που ήταν στο Μπλάκπουλ, έβγαζε έξτρα χρήματα προκαλώντας τους τουρίστες να σκοράρουν με τον ίδιο στο τέρμα!

Έφυγε από τη ζωή την Πρωτομαγιά του 1916 σε ηλικία 42 χρόνων και μετά από αρκετά προβλήματα υγείας, ενώ στο πιστοποιητικό θανάτου του, αναφέρεται ότι υπέφερε από κύρωση ύπατος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.