Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 2-0: Ύστερα, ήρθαν οι «μέλισσες»! (hls)

Η Μπρέντφορντ «τσίμπησε» δύο φορές την Άρσεναλ στο εναρκτήριο ματς της Πρέμιερ Λιγκ και πήρε πανηγυρικά την πρώτη νίκη της στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 74 χρόνια!

Οι «μέλισσες» κέρδισαν πανάξια τους «κανονιέρηδες», που έχασαν εκτός έδρας σε ξεκίνημα Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά από το 2000 και μία ήττα με 1-0 απο τη Σάντερλαντ.

Η Άρσεναλ έπαιξε χωρίς τους Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ μπροστά καθώς οι δύο επιθετικοί αισθάνθηκαν αδιαθεσία και έμειναν εκτός αποστολής, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει σέντερ φορ ο 20χρονος από τις Ακαδημίες Φολαρίν Μπαλόγκουν, στην πρώτη του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ!

Oι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των «κανονιέρηδων» και με τον ενθουσιασμό της μεγάλης επιστροφής στην πρώτη κατηγορία αλλά και την ώθηση του γεμάτου γηπέδου, κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Τόμας Φρανκ απείλησε αρχικά με τον Εμπεμό και στο 22′ άνοιξε το σκορ, όταν από φάση διαρκείας οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους και ο Σέρχι Κανός με έξοχο σουτ πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας στα «σαλόνια» από τον Μάιο του 1947!

H Άρσεναλ ξεκίνησε πιο δυνατά το β’ μέρος με την είσοδο του Σάκα και στο 51′ μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως ο Ράγια είπε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Σμιθ – Ρόου.

Στο 67′ όμως η ομάδα του Αρτέτα χρειάστηκε την επέμβαση του Λένο για να γλιτώσει το 2-0 σε μεγάλη ευκαιρία του Εμπεμό.

Ο Γερμανός όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 73′, όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ (!) κανείς αμυνόμενος δεν έδιωξε και ο Νόργκαρντ σκόραρε από κοντά!

Η Άρσεναλ έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 87′ με τον Ράγια να κάνει σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Πεπέ.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ (Φρανκ): Ράγια – Άγιερ (72′ Σόρενσεν), Γιάνσον, Πίνοκ – Κανιος, Νόργκααρντ, Γιάνελτ, Χένρι – Ονιέκα (80′ Mπίντστρουπ) – Εμπεμό (86′ Φορς, Τόνι.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Λένο – Τσέιμπερς (81′ Ταβάρες), Ουάιτ, Μάρι, Τίρνι – Λοκονγκά, Τζάκα – Πεπέ, Σμιθ – Ρόου, Μαρτινέλι (71′ Νέλσον) – Μπαλόγκουν (59′ Σάκα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.