Οι πιο ακριβές μεταγραφές της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ κυνήγησε μετά μανίας την απόκτηση του και τελικά τα κατάφερε.

Ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Μπεν Γουάιτ έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με τη μετακίνηση του στην Άρσεναλ. Είχαν προηγηθεί δύο εντυπωσιακές χρονιές, πέρυσι με την Μπράιτον, με την οποία μέτρησε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και τη σεζόν 2019-20, όταν αγωνιζόμενος ως δανεικός στη Λίντς, αναδείχτηκε σε βασικό παράγοντα στην πορεία προς τον τίτλο και την επιστροφή της ομάδας του Μπιέλσα στην Premier League. Η μεταγραφή του έφτασε τα 59 εκατομμύρια ευρώ και ο 23χρονος αμυντικός γίνεται η τρίτη υπογραφή της Άρσεναλ κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, μετά τον Βέλγο μέσο Αλμπέρ Σαμπί Λοκόνγκα και τον Πορτογάλο αριστερό μπακ, Νούνο Ταβάρες. Αυτή η μετακίνηση των 59 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί την τρίτη πιο δαπανηρή μεταγραφή της Άρσεναλ. Με αφορμή τη μεταγραφή του Γουάιτ ας δούμε ποιες ήταν μέχρι τώρα οι πέντε πιο ακριβές μεταγραφές των «κανονιέρηδων».

5. ΜΕΣΟΥΤ ΟΖΙΛ-49,5 εκατομμύρια ευρώ
Μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της Άρσεναλ. Ο Γερμανός επιτελικός μέσος αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Σεπτέμβριο του 2013 και για κάποιες σεζόν ήταν ένας από τυος κορυφαίους παίκτες στην Premier League. Ο Οζίλ είχε 33 γκολ και 54 ασίστ σε 184 αγώνες στο αγγλικό πρωτάθλημα, πριν φύγει για τη Φενερμπαχτσέ τον περασμένο Ιανουάριο.

4. ΤΟΜΑΣ ΠΑΡΤΕΪ-53 εκατομμύρια ευρώ
Ο Τόμας Παρτέι είχε συμβόλαιο με την Ατλέτικο ως το 2023, απέρριπτε όλες τις προτάσεις για επέκτασή του από τους «ροχιμπλάνκος» και τελικά τον Οκτώβριο του 2020, υπέγραψε στους «κανονιέρηδες». Η πρώτη σεζόν της διεθνούς Γκανέζου μέσου στην Άρσεναλ περιλάμβανε συνεχείς τραυματισμούς και δεν μπόρεσε να αναδείξει το ταλέντο του στις 33 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με την Άρσεναλ, αλλά ο Μικέλ Αρτέτα ελπίζει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί την εφετινή σεζόν.

3. ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΛΑΚΑΖΕΤ-55,3 εκατομμύρια ευρώ
Ο 30χρονος Γάλλος επιθετικός αποκτήθηκε από τη Λιόν, τον Ιούλιο του 2017, η πιο ακριβή πώληση του γαλλικού συλλόγου. Σε αυτή την τετραετία έχει παίξει σε 170 ματς, σκοράροντας 65 γκολ, με μοναδικό του τρόπαιο σε αυτό το διάστημα, το αγγλικό Κύπελλο το 2020.

2. ΠΙΕΡ-ΕΜΕΡΙΚ ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ-62 εκατομμύρια ευρώ
Όταν τον απέκτησε από την Ντόρτμουντ, τον Ιανουάριο του 2018, χρειάστηκε να «ματώσει» οικονομικά, προσφέροντας 67 εκατομμύρια στους Βεστφαλούς. Βέβαια εκείνη την εποχή ήταν ένας από τους πιο «καυτούς» επιθετικούς στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθώς μετρούσε 141 γκολ σε 213 αγώνες με την Ντόρτμουντ. Σε 3,5 σεζόν στο «Έμιρεϊτς» έχει πετύχει 85 τέρματα σε 148 παιχνίδια με τους «κανονιέρηδες». Μάλιστα με τον ερχομό του ο Αρτέτα τον έχρισε αρχηγό και με αυτόν σίγουρο, ξεκινάει η ενδεκάδα της Άρσεναλ σε κάθε παιχνίδι.

1. ΝΙΚΟΛΑ ΠΕΠΕ-79 εκατομμύρια ευρώ
O 26χρονος, αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Ο Πεπέ έφτασε από τη Λιλ τον Αύγουστο του 2019 και αφού είχε «λάμψει» στη Ligue 1, με 23 γκολ και 12 ασίστ σε 41 παιχνίδια την περίοδο 2018/19. Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Πεπέ μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο τεράστιο ποσό που δόθηκε για τη απόκτηση του. Υπήρξαν κάποιες «λάμψεις» εξαιρετικού ταλέντου, κάποια πολύ όμορφα γκολ, αλλά γενικότερα η ασυνέπεια του ήταν αξιοσημείωτη. Ο Πεπέ πέτυχε 10 γκολ και είχε μία ασίστ σε 29 αγώνες της Premier League την περασμένη σεζόν και ο Αρτέτα ελπίζει να πάρει πολλά παραπάνω από τον 26χρονο ακραίο επιθετικό τη σεζόν 2021/22.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.