Άρσεναλ: Όπλα της οι νέοι σταρ

Η επόμενη μέρα της Άρσεναλ που βασίζεται σε νεαρούς σταρ και οι εναλλακτικές επιλογές του Αρτέτα για την επόμενη σεζόν.

Ο Ισπανός προπονητής έχει… το τιμόνι της ομάδας τους τελευταίους 18 μήνες, με τους «κανονιέρηδες» να τερματίζουν δύο φορές στην 8η θέση σε αυτό το διάστημα.

Η Άρσεναλ στοχεύει σε ένα αγωνιστικό ξέσπασμα που θα της αλλάξει αγωνιστικό status και θα την επαναφέρει στην ελίτ. Δεδομένα ποντάρει σημαντικό μέρος των ελπίδων της σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που έδη έχουν πάρει το… βάπτισμα του πυρός και είναι πλέον έτοιμοι με τη σειρά τους να αλλάξουν αγωνιστικό επίπεδο και να βοηθήσουν τους Λονδρέζους να ξαναβρεθούν στις ομάδες της πρώτης ταχύτητας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Την τελευταία 5ετία η Άρσεναλ είναι σταθερά εκτός πρώτης τετράδας στη βαθμολογία, με τελευαία παρουσία της εκεί τη σεζόν 2015-16 καταλαμβάνοντας τη 2η θέση.

Το μικρής ηλικίας ρόστερ

Η ομάδα του Λονδίνου, μαζί με 5 ακόμη της Premier League έχουν μέσο όρο ηλικίας κάτω των 26 ετών. Έδωσε 32 παιχνίδια στον 18χρονο Σάκα, 14 στον 19χρονο Μαρτινέλι, 20 στον 20χρονο Ρόου, 17 στον 21χρονο Νκετια, 14 στον 21χρονο Όντεγκαρντ, 25 στον 23χρονο Σεμπάγιος και 27 στον συνομήλικο του Τιέρνι.

Στην κατηγορία των έμπειρων ποδοσφαιριστών ανήκουν οι άνω των 28 Ελνένι, Λένο, Λακαζέτ, Γουίλιαν, Ομπαμεγιάνγκ και Νταβίντ Λουίζ.

Ο 18χρονος σταρ
Η παρουσία του πέρυσι με 5 γκολ και 3 ασίστ στο αγγλικό πρωτάθλημα ως δεξιός εξτρέμ, προκάλεσε αίσθηση. Ο Μπουκάγιο Σάκα είναι έτοιμος να καθιερωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων (όχι μόνο της Άρσεναλ) ως ένα από τα κορυφαία αστέρια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο ρόλος του μάλιστα μπορεί να είναι διπλός αυτή τη σεζόν και να τον δούμε να αγωνίζεται σε ρόλο δεκαριού για τους «κανονιέρηδες», αφού και εκεί ανταποκρίνεται εξαιρετικά.

Ο πολλά υποσχόμενος Τζο Γουίλοκ
Ο Αρτέτα του έδωσε πέρυσι 7 συμμετοχές, δύο εκ των οποίων στη βασική ενδεκάδα για το πρωτάθλημα και ο Γουίλοκ, προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου, είναι σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν ένας από τους κορυφαίους παίκτες των ακαδημιών των Λονδρέζων τα τελευταία χρόνια.

Πέρα από τα πρόσωπα, ο Αρτέτα αρχίζει να δοκιμάζει και το 4-3-3, σχηματισμό που ως ποδοσφαιριστής γνώριζε πολύ καλά και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πλέον να δούμε να τον βάζει στο χορτάρι στα επίσημα παιχνίδια της Άρσεναλ αφού διαθέτει αρκετές λύσεις μέσων που μπορούν να το υπηρετήσουν αποτελεσματικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.