Γιούργκεν Κλίνσμαν: Η μεταγραφή έκπληξη στην Τότεναμ

Σαν σήμερα 29 Ιουλίου 1994, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν σόκαρε το ποδόσφαιρο παίρνοντας την απόφαση να μετακομίσει στο Λονδίνο και την Τότεναμ.

Μπορεί να έχει εμφανιστεί μόλις 68 φορές με την φανέλα της Τότεναμ, αλλά πολλοί στο White Hart Lane θεωρούν τον Γιούργκεν Κλίνσμαν ως ήρωα λατρείας. Υπάρχουν πολλοί ξένοι παίκτες που πέρασαν και ήταν πιο πετυχημένοι στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ και άλλοι που έκαναν περισσότερο τη διαφορά, αλλά ίσως κανείς δεν έκανε μεγαλύτερο αντίκτυπο σε μία μόνο σεζόν. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι οπαδοί του αγγλικού ποδοσφαίρου “μισούσαν” τον Γερμανό επιθετικό, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας της Δυτικής Γερμανίας που απέκλεισε την Αγγλία στο παγκόσμιο κύπελλο της Ιταλίας το 1990.

Εν τω μεταξύ, ο προπονητής των Λονδρέζων, ο Αργεντινός Οσβάλντο Αρντίλες, ενθουσιάστηκε από την προοπτική της πιθανής επιθετικής συνεργασίας του Κλίνσμαν με τους Τέντι Σέριγχαμ και Νικ Μπάρμπι. “Ο Γιούργκεν είναι μια μεγάλη μεταγραφή. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Η Γερμανία ως ομάδα δεν είχε ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ο Γιούργκεν ήταν καταπληκτικός. Η υπογραφή είναι κάτι για το οποίο παλεύουμε εδώ και πολύ καιρό”

Το ντεμπούτο του στην Premier League δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα, η Τότεναμ πέρασε νικηφόρα 4-3 από το Σέφιλντ , ενώ σημείωσε και το παρθενικό του γκολ στο αγγλικό ποδόσφαιρο, κάνοντας τον γνωστό πανηγυρισμό βουτιά, που κέρδισε αμέσως τους οπαδούς. Αυτό ήταν το πρώτο από τα 29 γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια της σεζόν 1994-95, με την Τότεναμ να τερματίζει στην 7η θέση, ενώ έφτασε επίσης στους ημιτελικούς του FA Cup. Δώδεκα μήνες μετά την άφιξή του, ο Κλίνσμαν έφυγε για το Μόναχο και την Μπάγερν, αλλά επέστρεψε στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της σεζόν 1997-98 με την μορφή δανεισμού. Στην δεύτερη θητεία του σημείωσε ακόμη εννέα γκολ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων σε έναν αγώνα εναντίον της Γουίμπλεντον.

Σε τελική ανάλυση, εδώ ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο που εντάχθηκε σε μια ομάδα που είχε σχεδόν υποβιβαστεί, άλλωστε η Πρέμιερ Λιγκ ήταν και θα είναι πάντα ένας «προορισμός» για τους πιο ταλαντούχους της Ευρώπης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.