Έβερτον: Το στοίχημα του Ράφα Μπενίτεθ

Η επόμενη σεζόν θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη για την Έβερτον χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά ο Ράφα Μπενίτεζ είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τον σύλλογο στην γη της επαγγελίας.

Ο Ισπανός επιστρέφει στο Μερσεσαϊντ και θα επιδιώξει να επιτεθεί στις έξι πρώτες θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ, στηριζόμενος στον προκάτοχο του, Κάρλο Αντσελότι που αναχώρησε για τη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας τον σύλλογο στην 10η θέση του πίνακα. Ο Μπενίτεθ κράτησε τα βαριά ονόματα (Χάμες, Ριτσάρλισον, Άλαν, Κάλβερτ – Λιούιν) και πρόσθεσε διάφορες πινελιές. Ο Ισπανός έχει δουλέψει λίγο πιο δίπλα από το Goodison Park και ξέρει, τον Μάιο θα ξέρουμε και εμείς.

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ ήταν εξαιρετικός για την Αγγλία στο δρόμο προς τον τελικό του Euro 2020 και ήταν σε παρόμοια εντυπωσιακή φόρμα κατά το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν. Αν και οι ευρέως δημοσιευμένες επισκέψεις του τερματοφύλακα σε αθλητικό ψυχολόγο μπορεί να συνέβαλαν στην ανάκαμψή του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρουσία του Ρόμπιν Όλσεν στην ομάδα οδήγησε το Νο1 της Έβερτον στα ύψη. Ο Σουηδός διεθνής επέστρεψε στην Ρόμα αφού ολοκλήρωσε το δανεισμό του στο Merseyside, με τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς να έρχεται από την Μπόρνμουθ για να καλύψει τα ρεπό του Πίκφορντ.

Ο Μπενίτεζ αναφέρθηκε στους οικονομικούς περιορισμούς στο Έβερτον αυτό το καλοκαίρι όταν μίλησε στην πρώτη του συνέντευξη τύπου την περασμένη εβδομάδα.

“Η πραγματικότητα είναι ότι ο διευθυντής έχει μια σημαντική γνώμη. Πρέπει να εργαστείτε στο πλαίσιο με έναν διευθυντή ποδοσφαίρου, το διοικητικό συμβούλιο και τους οικονομικούς περιορισμούς. Αν μπορούμε να προσθέσουμε παίκτες που είναι καλοί για εμάς, αυτός είναι ο στόχος. Πρέπει να βελτιώσουμε τους παίκτες που έχουμε και να έχουμε καλή επικοινωνία μεταξύ όλων που εργάζονται εδώ. Και πρέπει να διαχειριστούμε τους οικονομικούς περιορισμούς ενώ εξακολουθούμε να είμαστε φιλόδοξοι.”

Οι σημαντικές απώλειες θα ακολουθήσουν για αρκετά χρόνια, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Financial Fair Play της UEFA – και αυτό εξηγεί με κάποιο τρόπο τις αποκτήσεις προϋπολογισμού που στοχεύουν μέχρι στιγμής.

Εάν ο Μπενίτεθ θέλει να ξοδέψει πολλά, ο διευθυντής ποδοσφαίρου, ο Μάρσελ Μπραντς, θα πρέπει να αρχίσει να βρίσκει “σπίτια” για τα ανεπιθύμητα μέλη της ομάδας. Μια θέση που η ομάδα μπορεί να κερδίσει κάποια μετρητά είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αντικατασταθεί ο Ιρλανδός μπακ, Σίμους Κόουλμαν. Πρωταρχικός στόχος διεθνής μπακ της PSV Αϊντχόφεν, Ντένζελ Ντάμφρις, που ξεχώρισε από τους “οράνιε” κάνοντας καταπληκτικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Ολλανδός διεθνής βρίσκεται στα πρόθυρα να συμφωνήσει με τον σύλλογο να ξοδεύει μόλις 13 εκατομμύρια λίρες για έναν παίκτη που είναι ικανός να εντυπωσιάσει και στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο σύλλογος βρίσκεται στην Φλόριντα των ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί την προετοιμασίας της παίρνοντας μέρος στο Florida Cup. Από την αποστολή απουσιάζει ο Ριτσάρλισον που βρίσκεται με την Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας και εντυπωσιάζει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.