Άλαν Σίρερ: Όταν το γκολ είναι μία απλή υπόθεση! (pic+vid)

Είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που έπαιξαν ποτέ στην Premier League.

Η 30η Ιουλίου του 1996, είναι μία ημέρα σημαδιακή για τον Άλαν Σίρερ και τη Νιουκάστλ. Οι «καρακάξες» έδωσαν το ποσό-ρεκόρ για την εποχή εκείνη των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ (σχεδόν 33 εκατομμύρια με σημερινή ισοτιμία λίρας-ευρώ) και απέκτησαν τον 25χρονο επιθετικό από τη Μπλάκμπερν. Ο Σίρερ, ο οποίος γεννήθηκε στο Νιουκάστλ, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σαουθάμπτον, όπου σημείωσε 43 γκολ σε 158 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις από το 1987 έως το 1992.

«Άνθισε» στη Μπλάκμπερν, με την οποία βγήκε δύο συνεχόμενες χρονιές πρώτος σκόρερ στην Premier League το 1995 και το 1996, ενώ αναδείχτηκε και πρωταθλητής Αγγλίας το 1995. Είχε τρομερή αίσθηση του γκολ και με την Μπλάκμπερν σε 4 σεζόν πέτυχε 130 τέρματα σε 171 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Η ικανότητα του στο σκοράρισμα προσέλκυσε πολλούς κορυφαίους αγγλικούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αλλά λίγο πριν μετακομίσει στο «Old Trafford», ο τεχνικός της Νιουκάστλ, Κέβιν Κίγκαν, τον έπεισε να ενταχθεί στην ομάδα της γενέτειρας του. Ο Σίρερ διατήρησε την εξαιρετική του φόρμα και στο «St. James’s Park», καθώς στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Premier League με 25 γκολ (πήρε το βραβείο για 3η σερί σεζόν). Οι τραυματισμοί και οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών, μείωσαν την παραγωγικότητα του τα επόμενα χρόνια και συνολικά πέρασε το φράγμα των 20 γκολ στο πρωτάθλημα μόνο τρεις φορές στις δέκα σεζόν του στη Νιουκάστλ, μέχρι το 2006 όταν και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Επίσης με 260 γκολ κατέχει την πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Premier League, με τον Χάρι Κέιν που έχει 166, να είναι ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να απειλήσει το ρεκόρ του. Ο Σίρερ επέστρεψε στη Νιουκάστλ ως προπονητής το 2009, παίρνοντας τη θέση του Κρις Χιούτον για τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της σεζόν σε μια προσπάθεια να σώσει τον σύλλογο από τον υποβιβασμό. Δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πτώση της ομάδας του και έφυγε στο τέλος της σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.