Όταν το χόλιγουντ πάει γήπεδο (pic, vid.)

Πως θα σας φαίνονταν να βλέπατε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δίπλα σε έναν σταρ του Σινεμα; να είστε βέβαιοι πως αυτην την εμπειρια την έχουν πολλοί καθώς πολλά ινδάλματα της 7ης τέχνης πάνε... γήπεδο! Για δείτε..

Το ποδόσφαιρο είτε το δει κανείς ως το λαοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη, είτε ως ένα κοινωνικό φαινόμενο, συμπερασματικά σε ότι αφορά την επιρροή και την εν γένει δυναμική του έχει την ίδια καθολική αποδοχή, την ίδια «διαπεραστική» αύρα σε κάθε φίλαθλο που το παρακολουθεί κι ασφαλώς αποτελεί μέλος στο πολυπληθές κλαμπ των θαυμαστών του…
Κάπου εκεί, συναντάμε κάθε λογής «θνητούς» λάτρες του αντικειμένου… Κι αν η διεθνής «λογική» – μέσα κι από κοινωνικού τύπου αναλύσεις – κάνει λόγο για το άθλημα που προσελκύει κατά κύριο λόγο τις «λαϊκές» μάζες, αυτό δεν σημαίνει πως μόνον άνθρωποι των συγκεκριμένων κατηγοριών, απολαμβάνουν τη θαλπωρή της εξέδρας και όλων των συγκινησιακών συναισθημάτων περιέχονται εκεί, στο ρόλο του θεατή ή και του οπαδού αν προτιμάτε!
Στις κερκίδες, δίπλα στον «ζευγά» αναστενάζει κι… «αγάς».. Δίπλα στον απλό «ανώνυμο», θα ζητωκραυγάζει κι ένας επιφανής άνθρωπος, προερχόμενος είτε από ένα υψηλό βαθμό της πολιτικής ή και της διακυβέρνησης ακόμα ενός τόπου είτε από έναν κόσμο ακόμα πιο «λαμπερό» και διάσημο!
Τα τελευταία χρόνια ο τηλεοπτικός φακός «συλλαμβάνει» συχνά – πυκνά ανθρώπους του λεγόμενου «Star system» στο ρόλο του θεατή, διατρανώνοντας – αν μην τι άλλο – την οικουμενικότητα του ποδοσφαίρου ακόμα κι εκεί όπου στις περισσότερες φορές η αίγλη μέσω της φήμης και των υλικών απολαβών είναι σε ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο…
Άνθρωποι της 7ης τέχνης σε ρόλο «πιστού» οπαδού, σε ρόλο φαν της εξέδρας ή και του ενορχηστρωτή ακόμα, αν λάβουμε υπόψη τα καμώματα του Μάθιου Μακ Κόναχι στο Όστιν, όπου κάθε ματς της ομώνυμης ομάδας του Τέξας στο MLS είναι μια γιορτή για όλη την πολιτεία!!


Απόψε στον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου δεν θα είναι μόνον ο πρίγκιπας Χάρι, αυτός που θα «κλέβει» αραιά κάτι από την τηλεοπτική μετάδοση… Είναι βέβαιον πως θα δούμε Βρετανούς, κι όχι μόνον από εκεί, καλλιτέχνες στις εξέδρες των επισήμων.. κι όχι απαραίτητα εκεί!
Όπως συνέβη πριν από 17 χρόνια, τέτοια εποχή, στα γήπεδα της Πορτογαλίας όπου ο Βρετανός διάσημος ηθοποιός Ντάμιεν Λιούις, λίγο μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, ενθουσιασμένος με τη χώρα μας φόρεσε τα «γαλανόλευκα» και βρέθηκε στο Πόρτο και την Λισαβόνα προκειμένου να παρακολουθήσει την εθνική Ελλάδος στο δικό της Έπος, που όμοιό του δεν είχε χωρέσει ποτέ στο μυαλό κανενός σεναριογράφου στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα!
Είχα την τύχη να βιώσω τη συγκίνησή του, καθώς γυρίζαμε αεροπορικώς μαζί εκείνο το απόγευμα της 5ης Ιουλίου από τη Λισαβόνα, μια μέρα μετά το θρίαμβο και τον τελικό του «Ντα Λούζ»!


Στο ίδιο αυθόρμητο επίπεδο, «χαμένοι» εν μέρει στην ανωνυμία της εξέδρας καταγράφηκαν στην λίστα των πιστών του ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων ο Σιλβέστερ Σταλόνε φορώντας τη φανέλα της Έβερτον (!), ο επίσης Αμερικανός Γουίλ Φέρελ μαζί με τον τότε αρχηγό της Τσέλσι Τζον Τέρι όπως και η Κίρα Νάϊτλι που δήλωσε πολλές φορές οπαδός της Γουέστ Χαμ ενώ σε μια τηλεοπτική εκπομπή είπε στον σύζυγό της πως εάν χάσει ένα «οικογενειακό» στοίχημα θα κάνουν το γιό τους… Τόττεναμ!!


Ακόμα πιο φανατικός οπαδός των «σφυριών» του Λονδίνου δήλωνε ο Ελάϊτζα Γουντ πριν και μετά την φήμη που απέκτησε στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»! Σε ένα άλλο γήπεδο, του Λονδίνου, είδαμε αρκετές φορές τον Χιού Γκραν, οπαδό της Φούλαμ ενώ λίγο πιο βόρεια στο Μπέρμιγχαμ έγινε αντιληπτός – για λίγες μόλις εμφανίσεις – ο Τομ Χανκς, πριν γίνει «δικό μας παιδί» και λάτρης της Εθνικής Ελλάδος με θρυλικά γλέντια στις ταβέρνες της αντιπάρου στις μέρες του Euro 2004! Παλιότερα ο Χανς είχε, σε συλλογικό επίπεδο, εκδηλώσει την αγάπη του για την Άστον Βίλα!


Ακόμα πιο βόρεια, στα μεγάλα γήπεδα της Σκωτίας ο Σον Κόνερι έκανε κάτι το εντυπωσιακά ασυνήθιστο καθώς στιγματίστηκε ως φίλαθλος Και με τις δύο μεγάλες ομάδες της Γλασκόβης, τη Σέλτικ και τη Ρέϊντζερς!! Το πώς έγινε αυτό… Προσεχώς!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.