Ντε Μπρόινε: Ο Μουρίνιο εξιστορεί πως έφυγε από την Τσέλσι

Μία παλιά ιστορία, με πρωταγωνιστές τους Μουρίνιο και Ντε Μπρόινε βγήκε πάλι στην επιφάνεια.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στη SPORT, εξηγώντας ότι δεν ήταν δική του απόφαση να φύγει ο Βέλγος σταρ από το «Stamford Bridge». Αυτό το γεγονός, αναφέρεται συχνά ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανε ο Μουρίνιο στην προπονητική του καριέρα. Αρχικά εντάχθηκε στους «μπλε» από τη Γκενκ, αντί 8 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιανουάριο του 2012 και παρέμεινε στους Λονδρέζους για το υπόλοιπο της σεζόν. Στη συνέχεια πήγε δανεικός στη Βέρντερ Βρέμης, όπου εντυπωσίασε, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραμονή της ομάδας στη Bundesliga (33 εμφ.-10 γκολ). Η Τσέλσι ήταν έτοιμη να δανείσει τον Βέλγο άσο ξανά την επόμενη σεζόν, αλλά εν τω μεταξύ επέστρεψε για τη 2η θητεία του στην ομάδα ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διέγνωσε αμέσως την ποιότητα του Ντε Μπρόινε, αλλά όταν ήρθε προσφορά 21 εκατομμυρίων από τη Βόλφσμπουργκ τον επόμενο Ιανουάριο, η Τσέλσι αποδέχτηκε την πρόταση. Στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στην γερμανική ομάδα, το 2015, ανακηρύχτηκε «Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς» (34 εμφ.-10 γκολ) και την επόμενη σεζόν πήρε τη μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι, αντί 65 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο Κέβιν είναι εκπληκτικός παίκτης, αυτή τη στιγμή είναι χωρίς αμφιβολία, ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», δήλωσε ο Μουρίνιο στην εκπομπή SPORT Breakfast. «Η ιστορία μου με τον Κέβιν είναι διασκεδαστική και στο τέλος λειτούργησε πολύ καλά, γι΄ αυτόν φυσικά!».

Δυστυχισμένος στο «Stamford Bridge»
«Έφτασα για τη 2η θητεία μου στην Τσέλσι και πηγαίναμε στην Ασία για να παίξουμε μερικούς αγώνες και να προπονηθούμε. Ο Κέβιν έπρεπε να έρθει μαζί μας και στη συνέχεια να φύγει με δανεισμό. Με εντυπωσίασε τόσο πολύ που πήρα την απόφαση και είπα: «Δεν θέλω αυτό το παιδί να δανείζεται, θέλω να μείνει» και στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Premier League ξεκίνησε εναντίον της Χαλ, στο δεύτερο αγώνα παίζαμε στο «Old Trafford» κει εκεί δεν έπαιξε.

Μετά από τη λήξη ήρθε και μου είπε: «Θέλω να παίξω κάθε αγώνα, θέλω να παίζω κάθε λεπτό». Δεν ήταν ευτυχισμένος να παίζει σποραδικά ή να δανείζεται. Έτσι άσκησε μεγάλη πίεση για να φύγει, ήθελε να πάει στη Γερμανία όπου ήταν εκεί προηγουμένως και ήταν τόσο χαρούμενος που είχε εξελιχθεί στην Bundesliga. Πίεσε πάρα πολύ να φύγει, στο τέλος η Τσέλσι τον πούλησε και ο επίλογος στην ιστορία γράφτηκε εκεί. Μερικές φορές εμείς οι προπονητές κάνουμε λάθη και δεν πιστεύουμε ότι κάποιος παίκτης έχει τη δυνατότητα να το κάνει κάτι καλό στο μέλλον, αλλά αυτό δεν συνέβη με τον Κέβιν!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.