Εμιλιάνο Μπουεντία: Έσπασε τα ταμεία η Άστον Βίλα

Η Άστον Βιλα έκανε την υπέρβαση και επιβεβαίωσε την μεταγραφή του Αργεντινού Εμιλιάνο Μπουέντια από τη Νόριτς σε μεταγραφή ρεκόρ για το κλαμπ.

Ο σύλλογος από τα Μίντλαντς έσπασε τα ταμεία κάνοντας ρεκόρ μεταγραφής συλλόγου, ενώ παράλληλα κέρδισε την μάχη από την Άρσεναλ για να προσγειώσει στο Μπέρμιγχαμ τον 24χρονο ακραίο επιθετικό έναντι 35 εκατομμυρίων λιρών, με επιπλέον πρόσθετα 5 εκατομμύρια που περιλαμβάνονται επίσης στη συμφωνία λόγω μπόνους. Η ομάδα του Δημήτρη Γιαννούλη είχε “μυριστεί το χρήμα” και πρόλαβε να αποσπάσει την υπογραφή του Μπουεντία μέχρι το 2024, όταν ανανέωσε το καλοκαίρι του 2019…

Αρκετοί αντέδρασαν και θεώρησαν πως αρκετά χρήματα και χωρίς λόγο ξοδεύτηκαν για έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει αρκετές παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο. Ο μάνατζερ της Βίλα φυσικά και δεν συμφώνησε.

Ο Ντιν Σμιθ, είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: “Ο Εμιλιάνο μόλις ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν σε μια ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα στην Championship έχοντας συμμετοχή σε 31 γκολ και ασίστ και ονομάστηκε παίκτης της σεζόν! Είναι εξίσου ικανός ως επιθετικός ή ως 10άρι και είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις επιθετικές μας επιλογές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια τόσο συναρπαστική μεταγραφή τόσο νωρίς το καλοκαίρι και ανυπομονούμε να συνεργαστεί μαζί μας”

Όμως, τα 35 εκατομμύρια λίρες μπορεί να μοιάζουν αρκετά λεφτά για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία και δεν έχει μεγάλη εμπειρία της Πρέμιερ Λιγκ.

Όταν ο Νόριτς υποβιβάστηκε πέρυσι, αρκετοί παίκτες θέλησαν να παραμείνουν στην κατηγορία και να μετακομίσουν σε άλλες ομάδες. Ο Μπεν Γκόντφρεϊ πουλήθηκε στην Έβερτον για 25 εκατομμύρια, ο Τζαμάλ Λούις μετακόμισε στη Νιουκάστλ, με τα καναρίνια να κρατούν κάποια σημαντικά περιουσιακά τους στοιχεία, Κάντγουελ, Άαρονς και Μπουεντία. Το ότι μπόρεσε να αντισταθεί στην πώληση του Μπουεντία ήταν αναμφισβήτητα το πιο εκπληκτικό από όλα, δεδομένου ότι είχε απολαύσει μια πολλά υποσχόμενη πορεία. Η ικανότητά του να βρει και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους τον έκανε μια πραγματική δημιουργική ενόχληση για όλες τις άμυνες.

Η Αργεντινός δημιούργησε 55 ευκαιρίες σε ανοιχτό παιχνίδι το 2019-20, αριθμός που μόνο οι Ντε Μπρόινε, Μανέ και Γκρίλις ξεπερνούν Ήταν στο ίδιο επίπεδο με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και μπροστά από τους Ρομπέρτο Φιρμίνο και Μπερνάρντο Σίλβα μεταξύ άλλων. Βέβαια, θα ήταν εύκολο να γράψουμε την σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ του Μπουέντια ως αποτυχία, καθώς κατά την διάρκεια της σεζόν υπήρχαν ανησυχίες για τον τρόπο που δουλεύει και αυτό έχει επίπτωση στην έλλειψη των γκολ.

“Πιστέψτε με, δεν υπάρχει πιθανώς κανένας εδώ σε αυτό το δωμάτιο που να ξέρει [καλύτερα] πόσο καλός είναι ο Εμιλιάνο και πόσο μεγάλες είναι οι δυνατότητές του”, είπε ο Farke τον Φεβρουάριο του 2020. “Αλλά σε αυτό το επίπεδο [Πρέμιερ Λιγκ], ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι 100% έτοιμος. Ίσως δεν είναι παγκόσμιας κλάσης σε αυτό το επίπεδο...

Ο Μπουέντια δέχτηκε πως ότι είχε ακόμα πολλά να μάθει και η βελτίωση στο σκοράρισμα ήταν αξιοσημείωτη. Πρόσφατα μάλιστα κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Αργεντινής κάνοντας προπόνηση στο πλάι του Λιονέλ Μέσι και του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Στην Πρέμιερ Λιγκ είχε κατά μέσο όρο μόλις 1,46 σουτ ανά παιχνίδι, αλλά έχει υπερδιπλασιάσει αυτήν τη συχνότητα σε τρία κάθε 90 λεπτά στο Πρωτάθλημα, πιθανότατα συνέπεια του γεγονότος ότι έχει περάσει περισσότερο χρόνο κοντά στην μεγάλη περιοχή. Ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη την πτώση της ποιότητας από την Πρέμιερ Λιγκ στην Championship, αυτό είναι ακόμα μια αξιέπαινη βελτίωση και τονίζει την προθυμία του να δεχτεί την κριτική και να την χρησιμοποιήσει ώστε να βελτιώσει τον εαυτό του και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Η Άστον Βίλα πριν από ένα χρόνο σώθηκε στην τελευταία αγωνιστική και παρέμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο σύλλογος κινήθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Μπουέντια αναδείχθηκε πρωταθλητής Championship και επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ σε μια νεανική ομάδα με μέλλον αλλά και αρκετούς ακραίους έμπειρους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που πρέπει να εκτοπίσει σε περίπτωση που επιθυμεί να φορέσει φανέλα βασικού.

Η Νόριτς τον αποχαιρέτησε με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα υπέροχα τρία χρόνια στο Κάροου Ρόουντ:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.