Μπέρνλι – Λίβερπουλ 0-3: Με το «σεντόνι» στο χέρι! (hls)

Η Λίβερπουλ έκανε για πρώτη φορά τέταρτη σερί νίκη φέτος περνώντας από την έδρα της Μπέρνλι και μπαίνοντας στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ μία αγωνιστική πριν τη λήξη της Πρέμιερ Λιγκ. Έπαιξε ο Τσιμίκας!

Με γκολ των Φιρμίνο, Φίλιπς και Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τους 66 πόντους στη βαθμολογία, όσους και η Λέστερ, αλλά έχει διαφορά τερμάτων +24 έναντι +20 των «αλεπούδων», στο πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας που ισχύει στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Tην τελευταία αγωνιστική το απόγευμα της Κυριακής (23/5) η Λίβερπουλ υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας, η Τσέλσι παίζει εκτός έδρας με την Άστον Βίλα και η Λέστερ υποδέχεται την Τότεναμ, τη μοναδική από τις τρεις αντιπάλους των τριών αντίζηλων που δεν είναι αδιάφορη, καθώς ακόμα διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όλα τα ματς θα διεξαχθούν με κόσμο στις εξέδρες.

Οι «ρεντς» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό ο Σαλάχ κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Μι πριν εκτελέσει, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μανέ αστόχησε ολομόναχος από τη μικρή περιοχή!

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 9′ με σουτ του Λότον που απόκρουσε ο Ουίλιαμς με κεφαλιά αυτοθυσίας, ενώ στο 16′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα ευκαιρία με τον Μανέ να πατά την μπάλα στην περιοχή για τον Φιρμίνο, ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ και την έστειλε άουτ.

Οι «κλάρετς» πάντως παραλίγο να κάνουν τη ζημιά στο 27ο λεπτό με τον Γουντ, ο οποίος σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση στην περιοχή έπειτα από αδράνεια της άμυνας της Λίβερπουλ.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία της ομάδας του Κλοπ δύο λεπτά αργότερα, με τον Σαλάχ να βγάζει μόνο του τον Τιάγκο στη μικρή περιοχή αλλά τον Βραζιλιάνο να σουτάρει άουτ, ενώ δευτερόλεπτα μετά σε αντεπίθεση ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Το παιχνίδι εξακολουθούσε να είναι ανοικτό και στο 39′ ο ΜακΝιλ υποχρέωσε τον Άλισον σε καλή επέμβαση με δυνατό σουτ, ενώ στο 41′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον ο Φίλιπς σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.

Τελικά, τον «γόρδιο δεσμό» για τους φιλοξενούμενους έλυσε στο 43′ ο Φιρμίνο, που εκτέλεσε με το δεξί στην περιοχή μετά από ωραίο συνδυασμό ανάμεσα σε Μανέ και Ρόμπερτσον.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους και οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Γουντ και Σαλάχ όμως να αστοχούν.

Δεν αστόχησε όμως στο 52ο λεπτό ο Νατ Φίλιπς, ο οποίος μετά από πολύ ωραία σέντρα του Μανέ από αριστερά πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και πέτυχε το πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα με κεφαλιά για το 0-2!

H Mπέρνλι πάντως δεν τα παράτησε και πίεσε από στημένες φάσεις, με τον Φίλιπς να σώζει πάνω από τη γραμμή κεφαλιά του Μι στο 69′.

Η Λίβερπουλ όμως ήταν αυτή που χρειαζόταν περισσότερο το γκολ για τη διαφορά τερμάτων και το πέτυχε στο 89′ με τον νειοεισελθόντα Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν, ο οποίος σκόραρε με ωραία κίνηση και διαγώνιο σουτ πετυχαίνοντας επίσης το πρώτο του φετινό γκολ!

Στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκε και ο Κώστας Τσιμίκας αντί του Μανέ.

MΠΕΡΝΛΙ (Ντάις): Νόρις – Λότον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ – Γκούντμουντσον, Γουέστγουντ, Κορκ (76′ Bύντρα), ΜακΝιλ – Μπράουνχιλ – Γουντ.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ, Φίλιπς, Ρ. Ουίλιαμς, Ρόμπερτσον – Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (87′ Μίλνερ), – Σαλάχ, Μανέ (90+2′ Τσιμίκας), Φιρμίνο (81′ Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.