Μάντσεστερ Σίτι: Τα κομβικά παιχνίδια στην πορεία προς τον τίτλο

Μετά την απογοήτευση της περασμένης σεζόν, η Μάντσεστερ Σίτι ανέκαμψε και εξασφάλισε τον τρίτο τίτλο στην Premier League στις τέσσερις τελευταίες σεζόν.

Ήταν μια λαμπρή χρονιά για τους «πολίτες», οι οποίοι έχουν ήδη κατακτήσει δύο εγχώρια τρόπαια και θα μπορούσαν σύντομα να προσθέσουν σε αυτά για πρώτη φορά τον τίτλο στο Champions League. Από το ξεκίνημα της σεζόν υπέστη μόλις 5 ήττες στο πρωτάθλημα, σημείωσε τα περισσότερα γκολ και δέχτηκε τα λιγότερα, οπότε είναι αναμφίβολα άξια θριαμβεύτρια. Ας θυμηθούμε όμως πέντε παιχνίδια που αποδείχτηκαν ζωτικής σημασίας στην εξαιρετική σεζόν για την ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΛΕΣΤΕΡ 2-5
Γιατί βάζουμε ένα παιχνίδι όπου η Σίτι ηττήθηκε, ως ματς κομβικής σημασίας; Γιατί φάνηκε η «γύμνια» στην άμυνα των «πολιτών», από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μόλις στον 2ο αγώνα της σεζόν. Με τον Τζέιμς Βάρντι να κάνει πάρτι, πετυχαίνοντας χατ τρικ. Αυτή η «ταπεινωτική» ήττα έδωσε την απαραίτητη αφορμή για να ισχυροποιήσει ο Γκουαρδιόλα την αμυντική του γραμμή. Και έκανε τη μαγική κίνηση, αποκτώντας τον Ρούμπεν Ντίας από την Μπενφίκα με ποσό-ρεκόρ. Οι 65 εκατομμύρια λίρες που κόστισε ο 23χρονος στη Σίτι, αποτελούν ρεκόρ δαπάνης για το κλαμπ του Μάντσεστερ. Αλλά αποδείχτηκε σοφή κίνηση, γιατί έγινε αμέσως ο ηγέτης στην άμυνα…κάτι σαν τον Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και σίγουρα είναι ένας από τους υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της σεζόν στην Αγγλία.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ 1-1
Παρά το γεγονός ότι είχε χάσει τον ηγέτη στην άμυνα της, τον Φαν Ντάικ, η Λίβερπουλ ήταν ακόμα μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου και «καθόταν» στην κορυφή της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα μετά από μια εμφατική νίκη 7-0 εναντίον της Κρίσταλ Πάλας. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, έπαιζε εντός έδρας με τη Γουεστ Μπρόμιτς του Σαμ Άλαρνταϊς, σε ένα ματς που αναμενόταν να το κερδίσει εύκολα η Λίβερπουλ. Μάλιστα προηγήθηκε με τον Μανέ, αλλά οχτώ λεπτά πριν από το τέλος ο Ατζάγι ισοφάρισε και έκτοτε, άρχισε η κατιούσα της ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, κερδίζοντας μόλις 12 πόντους σε 14 παιχνίδια. Ως αποτέλεσμα, από την κορυφή, «κατρακύλησε» μέχρι την όγδοη θέση.

ΤΣΕΛΣΙ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-3
Μετά από ένα αρκετά απογοητευτικό πρώτο μισό της σεζόν, η Μάντσεστερ Σίτι άρχισε να βρίσκει τη φόρμα της στο τέλος του 2020, δεχόμενη μόνο ένα γκολ στο τελευταίο της έξι παιχνίδια. Ωστόσο, το ρεκόρ απέναντι στις τοπ ομάδες της Λίγκας ήταν απογοητευτικό. Είχε αντιμετωπίσει τη Λέστερ, τη Λίβερπουλ, την Τότεναμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα. Ξεκίνησε τη νέα χρονιά με ένα ταξίδι στο «Stamford Bridge» για να αντιμετωπίσει την Τσέλσι που ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, έναν μήνα νωρίτερα. Υπήρξε σαρωτική στο ξεκίνημα, με τρία γκολ στα πρώτα 34 λεπτά παιχνιδιού και δέχτηκε τελικά ένα τέρμα στις καθυστερήσεις, για το τελικό 3-1. Η πρώτη μεγάλη νίκη είχε έρθει με εμφατικό τρόπο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 1-2
Με τις εμφανίσεις της Λίβερπουλ να είναι απογοητευτικές, η Μάντσεστερ Γουνάιτεντ πήρε το προβάδισμα, στη «μάχη» τίτλου. Είχε μείνει αήττητη στα 13 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, κερδίζοντας δέκα από αυτά. Έτσι λοιπόν από την 15η θέση, βρέθηκε στην κορυφή. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήγε στο «Old Trafford» τον Ιανουάριο, έχοντας συγκεντρώσει μόλις πέντε βαθμούς σε όλη τη σεζόν. Όλα τα σημάδια έδειχναν μια «ρουτινιάρικη» εντός έδρας νίκη. Αλλά στο ποδόσφαιρο έχει αποδειχτεί ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η ομάδα του Σόλσκιερ ηττήθηκε 2-1 και αποδείχτηκε καταστροφικό πλήγμα για τους «κόκκινους διαβόλους» που κέρδισαν μόλις δύο από τα επόμενα επτά παιχνίδια τους. Την ίδια ώρα η Σίτι βάδιζε από νίκη σε νίκη, με αποτέλεσμα να ανοίξει μία διαφορά 14 βαθμών μεταξύ των δύο ομάδων.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-4
Η ομάδα της Γκουαρδιόλα ήταν σε πλήρη φόρμα προερχόμενη από 13 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Αντίθετα, η Λίβερπουλ «έτρεχε» να μην φύγει εκτός τετράδας. Μια ήττα σε αυτή τη σύγκρουση θα τερμάτιζε τις ελπίδες των «κόκκινων» για back-to-back τίτλους στην Αγγλία. Το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου μετατράπηκε σε 4-1 για τους «πολίτες», με τρία γκολ σε ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο 45λεπτο. Αυτό ήταν το παιχνίδι που εξάλειψε τυχόν αμφιβολίες για το ποια ομάδα θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.