Λέστερ – Νιουκάστλ 2-4: Η “ζημιάρα” σώθηκε (hls)

Η εκπληκτική Νιουκάστλ πέρασε από το King Power Stadium και υποχρέωσε την Λέστερ στην 8η εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι “καρακάξες” μετά την κακή παρένθεση στον αγώνα με την Άρσεναλ (0-2), επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις και έκαναν ακόμα μια ζημιά απέναντι σε μια ομάδα που έχει στόχο την έξοδο στο Champions League. Μετά τις Λίβερπουλ και Τότεναμ, σειρά είχε η Λέστερ, που στραβοπάτησε για 2η σερί αγωνιστική μετά την ισοπαλία κόντρα στην Σαουθάμπτον (1-1).

Η Νιουκάστλ έφτασε τους 39 βαθμούς και πλέον απέχει 12 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και τη Φούλαμ! Η Λέστερ έμεινε 3η και στους 63 βαθμούς, αλλά μπορεί να χάσει τη θέση της από την 4η Τσέλσι που έχει 61 βαθμούς και αντιμετωπίζει στο Έτιχαντ τη Μάντσεστερ Σίτι (8/5, 19.30).

Με προβλήματα στην άμυνα η Λέστερ και χωρίς τον Τζόνι Έβανς, αναγκάστηκε ο Σμάιχελ να σταματήσει τον Σεντ Μαξιμέν σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ ο νωρίτερα ο Φερνάντες απείλησε με κεφαλιά μετά από στημένο. Λίγο αργότερα βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το λάθος του Σουγιουντσού και το γκολ του Τζο Γουίλοκ στο 23ο λεπτό (0-1). Ο δανεικός μέσος από την Άρσεναλ σκόραρε για 4ο σερί παιχνίδι και ισοφάρισε το ρεκόρ του παλιού παίκτη της Νιουκάστλ, Παπίς Σισέ (Απρίλιος 2012, 6 ματς). Στο 34ο λεπτό ο Ουαλός Πολ Ντάμετ ανέβασε το δείκτη του σκορ βάζοντας γκολ μετά από 5.5 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ (0-2) παίρνοντας τη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρίτσι. Η Λέστερ είχε ευκαιρίες, όμως όποτε χρειάστηκε ο Ντουμπράβκα δήλωσε παρών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ένα φάουλ του Μάντισον έφυγε έξω από δοκάρια του Ντουμπράβκα, την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Εντίντι μετά την εκτέλεση του κόρνερ. Η Λέστερ είχε την κατοχή και ανοίχτηκε για να σκοράρει, η Νιουκάστλ χτύπησε στη κόντρα και μετά από ακόμα ένα λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Κάλουμ Γουίλσον πέτυχε και 3ο γκολ (0-3, 64ο λεπτό). Ο Άγγλος επιθετικός ύστερα από δέκα λεπτά αφού βρήκε πρώτα το δοκάρι, σημείωσε 2ο προσωπικό γκολ (0-4, 74ο λεπτό) φτάνοντας τα 12 στη σεζόν, ενώ σκοράρει δύο γκολ στο ίδιο ματς για 4η φορά! Στο 80ο λεπτό ο Ολμπράιτον με ένα άπιαστο ξερό σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ του στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ιχεανάτσο με ακόμα ένα γκολ στο 87ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα 2-4, με τον καυτό Νιγηριανό να έχει πετύχει 11 γκολ από τον Φεβρουάριο και ύστερα…

Σε τέσσερις μέρες η ομάδα του Ρότζερς ταξιδεύει στο Μάντσεστερ για να αντιμετωπίσει τη 2η της βαθμολογίας Γιουνάιτεντ (11/5, 20.00) και 15 Μαίου αντιμετωπίζει τη Τσέλσι στον τελικό του FA Cup, ενώ η άνετη πλέον ομάδα του Μπρους υποδέχεται την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι (14/5, 22.00).

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ,, Φοφανά, Σουγιουντσού, Περέιρα (69′ Τόμας), Καστάνιε, Ολμπράιτον, Τίλεμανς, Εντίντι (63′ Αγιόθε Πέρεθ), Μάντισον (77′ Μεντί), Ιχεανάτσο, Βάρντι

Νιουκάστλ (Στιβ Μπρους): Ντουμπράβκα, Κραφτ, Ντάμετ, Φερνάντες, Ρίτσι, Μέρφι, Σέλβεϊ, Αλμιρόν (88′ Χέντρικ), Σεντ – Μαξιμέν (83′ Ζοέλινγκτον), Γουίλοκ (77′ Λόνγκσταφ), Γουίλσον


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.