Λέστερ: Πέντε χρόνια από τη στέψη

Σαν σήμερα το 2016 η Λέστερ σήκωσε το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Αγγλίας, ολοκληρώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά θαύματα όλων των εποχών.

Όταν ξεκινούσε η σεζόν 2015-16, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το τέλος της θα έβρισκε τις «αλεπούδες» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία.

Κι όμως αυτό συνέβη στις 7 Μαΐου του 2016, όταν μετά τη νίκη επί της Έβερτον με 3-1 εντός έδρας, η Λέστερ σήκωσε το τρόπαιο σε μία βραδιά με ιταλικό στυλ, λόγω της παρουσίας του Αντρέα Μποτσέλι, ο οποίος έδωσε μία ξεχωριστή παράσταση μετά από αίτημα του φίλου του Κλάουντιο Ρανιέρι.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος είχε τη φήμη του «λούζερ» κατά τη διάρκεια της καριέρας του καθώς δεν είχε οδηγήσει ποτέ ομάδα του σε κατάκτηση πρωταθλήματος, τα κατάφερε με τον πιο ανέλπιστο τρόπο, με ένα σύνολο το οποίο σύμφωνα με τις εταιρίες στοιχημάτων είχε απόδοση 5.000 (!) για να κατακτήσει τον τίτλο πριν από την έναρξη της σεζόν!
Οι «αλεπούδες» όμως με έναν ξεχωριστό πυρήνα παικτών πέτυχαν το ακατόρθωτο.

Με τον Κάσπερ Σμάιχελ να μιμείται τα κατορθώματα του πατέρα του Πέτερ κάτω από τα δοκάρια, τους Μόργκαν και Χουτ να κάνουν τη σεζόν της ζωής τους στην άμυνα, τον Καντέ να κυριαρχεί στον χώρο του κέντρου με συμπαραστάτες τους Ντρινκγουότερ και Κινγκ, αλλά και τον Βάρντι να βομβαρδίζει μετά από τις πάσες του Μάχρεζ, η Λέστερ δεν κοίταξε ποτέ πίσω της μετά τα Χριστούγεννα.

Στις 2 Μαΐου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια  και μαθηματικά για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ πέντε μέρες μετά έζησε μια βραδιά που στο Λέστερ δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.