Η σημαντικότερη σεζόν στην ιστορία της Τσέλσι

Τη σεζόν 2009-10, ο τίτλος κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, μετά από σκληρή μονομαχία μεταξύ Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η σεζόν αυτή ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία των Λονδρέζων, καθώς κατέκτησαν το πρωτάθλημα και λίγες ημέρες αργότερα αναδείχτηκαν και Κυπελλούχοι Αγγλίας για πρώτη φορά.
Ο Κάρλο Αντσελότι ευτύχησε στην πρώτη του σεζόν στους «μπλε» να δημιουργήσει μία ομάδα άκρως ανταγωνιστική, που έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήγαιναν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους Λονδρέζους να έχουν έναν βαθμό περισσότερο από τους «κόκκινους διαβόλους».

Χρειάζονταν λοιπόν τη νίκη, υποδεχόμενοι την «άτυχη» Γουίγκαν. Και λέμε άτυχη γιατί οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι ήταν ασταμάτητοι εκείνη την ημέρα, στις 9 Μαΐου του 2010. «Φιλοδώρησαν» τους αντιπάλους τους με 8 τέρματα, εξασφαλίζοντας τον πρώτο τους τίτλο μετά από το 2006. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που πέτυχε χατ τρικ και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Premier League, αφήνοντας στη 2η θέση τον Γουέιν Ρούνεϊ (26).

Εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, έσπασε και πολλά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων γκολ που σημειώθηκαν σε μια σεζόν (103), τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν εντός έδρας σε μια σεζόν (68) και τo καλύτερο goal average  σε μια σεζόν (+71). Η Τσέλσι έγινε επίσης η πρώτη ομάδα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό τερμάτων (103) μετά από την Τότεναμ την περίοδο 1962/63.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.