Κρ. Πάλας – Μαν. Σίτι 0-2 : Υπόθεση δύο λεπτών η νίκη που κλειδώνει το πρωτάθλημα (hls)

Θέμα χρόνου είναι πλέον η μαθηματική κατάκτηση του 7ου πρωταθλήματος στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε 2-0 της Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «Πολίτες», μέσα σε δύο λεπτά σκόραραν ισάριθμα τέρματα και κάπως έτσι έφτασαν τους 80 βαθμούς, 13 μπροστά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που υποδέχεται αύριο τη Λίβερπουλ. Από την άλλη πλευρά, η Πάλας έμεινε στους 38 και την 13η θέση έχοντας ουσιαστικά κερδίσει εδώ και καιρό τη παραμονή της στη κατηγορία.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Η Μάντσεστερ Σίτι όπως αναμενόταν είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (72%) όντας συνεχώς στο δικό της επιθετικό τρίτο. Εντούτοις, ολοκλήρωσε τα πρώτα 45 λεπτά χωρίς τελική στην εστία! Από την άλλη πλευρά, η Πάλας αρκέστηκε στην μη κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να χτυπήσει στη κόντρα στους φιλοξενούμενους. Και τα κατάφερε παρ’ όλο που δεν σκόραρε καθώς από τις 6 τελικές που δημιούργησε, οι 2 ήταν εστία αλλά μπλοκαρίστηκαν από τον Έντερσον.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η Σίτι ανέβασε ρυθμό και το γκολ φαινόταν ότι δεν θα αργήσει. Και όντως δεν άργησε καθώς μέσα σε δύο λεπτά, η ομάδα του Γκουαρδιόλα δεν πέτυχε ένα αλλά δύο γκολ! Συγκεκριμένα, στο 57′ ο Σέρχιο Αγουέρο βρήκε δίχτυα μετά από ασίστ του Μεντί και στο 59′ ο Φεράν Τόρες έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι είχαν κλειδώσει τη νίκη και στα εναπομείναντα λεπτά το μόνο που έκαναν ήταν να κρατάνε τη μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο και να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό. Τελικά, έφτασαν στη 25η νίκη τους στο πρωτάθλημα και αποσπάστηκαν και πάλι 13 βαθμούς από τη δεύτερη στη βαθμολογία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, εάν αύριο η ομάδα του Σόλσκιερ δεν κερδίσει τη Λίβερπουλ, τότε η Σίτι θα είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια για τη φετινή σεζόν στη Πρέμιερ Λιγκ.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα :

ΣΚΟΡ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ : 0-0

ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ : 2-0

ΣΚΟΡΕΡΣ : Αγουέρο (57′), Τόρες (59′).

Κρίσταλ Πάλας (Χόντσον) : Γκουέτα, Γουόρντ, Κουγιατέ, Νταν, Μίτσελ, Ρίντεβαλντ, Μιλιβόγιεβιτς, Έζε, Τάουνσεντ, Μπεντέκε, Ζάχα.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα) : Έντερσον, Μεντί, Λαπόρτ, Άκε, Κανσέλο, Στέρλινγκ, Ρόντρι, Φερναντίνιο, Τόρες, Αγουέρο, Ζέζους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.