Ποδόσφαιρο: Τα αδέλφια που σκόραραν στο ίδιο ματς

Οι Γκονσάλο και Φεδερίκο Ιγουαΐν είναι οι τελευταίοι μίας όχι και τόσο μακροσκελούς λίστας αδελφών που σκόραραν στο ίδιο παιχνίδι.

Oι δύο Αργεντινοί, έγιναν οι πρώτοι…brothers στην 26χρονη ιστορία του αμερικανικού MLS που κατάφεραν να πετύχουν γκολ στον ίδιο αγώνα, κάνοντας την ανατροπή για την ομάδα τους Ίντερ Μαϊάμι κόντρα στην Φιλαντέλφια Γιούνιον. 

Δυστυχώς για τον «Πιπίτα» και τον λιγότερο διάσημο αδελφό τους, δεν μπόρεσαν να χαρούν για πολύ το κατόρθωμά τους, καθώς 48 ώρες μετά το ματς έχασαν τη μητέρα τους Νάνσι στα 64 από καρκίνο και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν εσπευσμένα στην πατρίδα τους για το δυσάρεστο οικογενειακό καθήκον.

Η επίδοση των Ιγουαΐν πάντως έγραψε ιστορία στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αν και στην …από’ δω μεριά του το φαινόμενο αδελφών που σκοράρουν στο ίδιο παιχνίδι – αν και σπάνιο- δεν είναι πρωτοφανές.

Οι Ρουμενίγκε και οι Άλοφς

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Transfermarkt, στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης ήδη από τη δεκαετία του 1980 είχε συμβεί κάτι παρόμοιο με τους θρυλικούς αδελφούς Ρουμενίνγκε. Ο Καρλ – Χάιντς και ο Μίχαελ, σκόραραν επτά φορές μαζί για την Μπάγερν Μονάχου από το 1983 έως το 1984.

Η Μπουντεσλίγκα φαίνεται ότι ευνοούσε κάτι τέτοιο εκείνη την εποχή, καθώς στη Φορτούνα Ντίσελντορφ τα αδέλφια Κλάους και Τόμας Άλοφς πέτυχαν γκολ στο ίδιο ματς επίσης επτά φορές από το 1979 έως το 1981!

Τουρέ, Μιλίτο και …Όσκαρ Γκαρσία!

Στον 21ο αιώνα, μόνο τέσσερα ζευγάρια αδελφών χρίστηκαν σκόρερ στο ίδιο ματς στα top – 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Γιάγια και Κόλο Τουρέ πέτυχαν αμφότεροι γκολ στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γουλβς με 4-3.

Στην Ισπανία υπάρχουν δύο τέτοιες περιπτώσεις. Τα αδέλφια Μιλίτο, Ντιέγο και Γκαμπριέλ, είχαν πετύχει τα γκολ της Ρεάλ Σαραγόσα σε ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα το 2005.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Σαραγόσα …ζούσε κάτι τέτοιο. Τον Ιανουάριο του 2001 όμως είχε δεχτεί πέντε γκολ από την Εσπανιόλ, το τρίτο από τον Ροζέρ Γκαρσία και το πέμπτο από τον αδελφό του και μετέπειτα προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρσία!

Οι γιοι του Πελέ!

Τα αδέλφια όμως που όταν παίζουν μαζί (ή ακόμα και αντίπαλοι!) …αφηνιάζουν περισσότερο είναι οι Τζόρνταν και Αντρέ Αγιού (κεντρική φωτό)! Oι Γκανέζοι, γιοι του θρυλικού Αμπεντί Πελέ, φόρεσαν όπως και ο πατέρας τους τη φανέλα της Μαρσέιγ, με την οποία σκόραραν μαζί σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις στη  Ligue 1!

Ωστόσο οι δύο επιθετικοί το κατάφεραν και σε δύο αγώνες όπου βρίσκονταν σε αντίπαλα στρατόπεδα!

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω παιχνίδια διεξήχθησαν με χρονική διαφορά μόλις έξι μηνών, είχαν την ανάμιξη τεσσάρων διαφορετικών ομάδων σε δύο διαφορετικές χώρες!

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2015 η Λοριάν του (σκόρερ δύο γκολ) Τζόρνταν νίκησε 5-3 τη Μαρσέιγ για το γαλλικό πρωτάθλημα παρά το γκολ του Αντρέ για την ομάδα της Μασσαλίας.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς όμως στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Αντρέ εκδικήθηκε καθώς πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 2-1 της νέας του ομάδας Σουόνσι επί της Άστον Βίλα, για την οποία είχε ανοίξει το σκορ ο Τζόρνταν!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.