CIES : «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πιο ακριβή ομάδα στο κόσμο»

Ασύλληπτα είναι τα νούμερα που δημοσιεύει το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών

H Mάντσεστερ Σίτι με 1,299 δισ. ευρώ (54,1 εκατ. ευρώ ο μέσος όρος ανά παίκτη) είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη μεταγραφική αξία, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη που δημοσιοποίησε το Cies, διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, σε συνεργασία με τη FIFA.

Η μελέτη περιλαμβάνει τις 98 ομάδες στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία). Η εκτιμώμενη αξία για τους παίκτες που δανείστηκαν σε άλλες ομάδες των πρωταθλημάτων του “big-5” υπολογίστηκε για τους συλλόγους, στους οποίους ανήκουν, ενώ η αξία των παικτών που δανείστηκαν εκτός των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ξεπερνά δύο άλλους αγγλικούς συλλόγους, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1,161 δισ. ευρώ) και την Τσέλσι (1,115 δισ. ευρώ), που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Η Μπαρτσελόνα κατατάσσεται τέταρτη, πρώτη μη αγγλική ομάδα με εκτιμώμενη αξία ομάδας 991 εκατ. ευρώ, ενώ η Γιουβέντους (829 εκατ. ευρώ), η Μπάγερν (777 εκατ. ευρώ) και η Παρί Σεν Ζερμέν (603 εκατ. ευρώ) ηγούνται της κατάταξης για τα τρία άλλα πρωταθλήματα του “big-5”.

Η μέση αξία ανά σύλλογο είναι 474 εκατ. ευρώ για την αγγλική premier League, 281 εκατ. ευρώ για την ισπανική LaLiga και τη γερμανική Bundesliga, 276 εκατ. ευρώ για την ιταλική Serie A και 174 εκατ. ευρώ για τη γαλλική Ligue 1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.