Κορυφή στα σίγουρα για την Άρσεναλ

Η Άρσεναλ πέρασε από το «Σέλχαστ Παρκ», για την ένατη αγωνιστική της αγγλικής Πρέμιερ, επικρατώντας με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας και κράτησε την πρωτιά της βαθμολογίας ό,τι και να γίνει στα επόμενα ματς του διημέρου.

Η Άρσεναλ πέρασε από το «Σέλχαστ Παρκ», για την ένατη αγωνιστική της αγγλικής Πρέμιερ, επικρατώντας με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας και κράτησε την πρωτιά της βαθμολογίας ό,τι και να γίνει στα επόμενα ματς του διημέρου.

Πλέον η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έφτασε τους 22 βαθμούς, πετυχαίνοντας στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Πάλας την έβδομη επιτυχία της σε εννέα αγώνες. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι γνώρισαν την όγδοη ήττα τους σε εννέα αγώνες και μ΄ ένα, μόλις, «τρίποντο» στο ενεργητικό τους «βυθίστηκαν» περισσότερο βαθμολογικά.

Μόνο εύκολη, πάντως, δεν ήταν η νίκη των «κανονιέρηδων». Μετά την απομάκρυνση του Ίαν Χόλογουεϊ από την τεχνική ηγεσία του γηπεδούχου και την προσωρινή διαδοχή του από τον υπηρεσιακό Κιθ Μίλεν, η Κρίσταλ Πάλας έχασε ευκαιρίες και θα μπορούσε να πάρει, τουλάχιστον, τον έναν πόντο αν ήταν λίγο πιο εύστοχη, πιο τυχερή και δεν έπεφτε επάνω σ΄ έναν καταπληκτικό Σέζνι.

Ήταν, μόλις, το δεύτερο φετινό ματς που η Άρσεναλ δεν δέχτηκε γκολ, μετά το 1-0 επί της Τότεναμ την 1η Σεπτέμβρη στην Πρέμιερσιπ ενώ είναι η μόνη ομάδα που έχει σημειώσει, έστω, ένα γκολ σε όλες τις αναμετρήσεις πρωταθλήματος φέτος. Οι φιλοξενούμενοι του Βενγκέρ, πάντως, δεν έκαναν ένα από τα καλά τους ματς, διατηρώντας μία φλύαρη κατοχή μπάλας με την Πάλας να έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Στο 7΄ ο αμφίβολος για ν΄ αρχίσει Φλαμινί, που πρόσφατα αντιμετώπισε τραυματισμό, έγινε αλλαγή μην μπορώντας για τον παραπάνω λόγο να συνεχίσει. Οι γηπεδούχοι Λονδρέζοι προσπάθησαν να κλείσουν καλά την άμυνά τους και να μην απειληθούν, ενώ ο Κιθ Μίλεν αποφάσισε ν΄ αφήσει έμπειρους παίκτες του, για τα δεδομένα της Πρέμιερ, στον πάγκο (Μαριάπα, Κέμπε, Πάντσεον).

Το ημίχρονο έληξε 0-0 χωρίς καμία ευκαιρία άξια αναφοράς, όμως η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε το τάκλιν «πλημμύρα» του Γκουεντιουρά στον Γκνάμπρι που κλήθηκε ν΄ αντικαταστήσει τον τραυματία Φλαμινί, ενώ στο 69΄ έγινε ο ίδιος αλλαγή για να μπει στη θέση του ο Ουίλσιρ. Ο Αρτέτα ευστόχησε στην ποινή υπέρ των φιλοξενούμενων Λονδρέζων στο 47΄, κάνοντας το 1-0. Ο σκόρερ αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Σαμάκ (πρώην Άρσεναλ) στο 65΄ κι εκεί οι «gunners» άρχισαν να νιώθουν την πίεση.

Στο 74΄ η Πάλας είχε με τον Ουόρντ δοκάρι, σε προσπάθειά του στην οποία παρενέβη και ο Σέζνι που έσωσε την ομάδα του στην επόμενη φάση και στην απόπειρα του Γέντινακ να σκοράρει. Τελικά, στο 87΄ ο Ζιρού εκμεταλλεύτηκε την εξαίρετη ασίστ του Ράμσι, σκόραρε με το κεφάλι κι έγραψε το τελικό 0-2 στο «Σέλχαστ Παρκ» που κολακεύει την Άρσεναλ η οποία είχε σε μετριότατη ημέρα τούς Καθόρλα, Οζίλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.