Η Λόιντ χάρισε το χρυσό στις ΗΠΑ

Με δύο γκολ της Κάρλι Λόιντ, από ένα στις αρχές κάθε ημιχρόνου (8΄, 54΄), οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν την Ιαπωνία με 2-1 στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Γυναικών.

Με δύο γκολ της Κάρλι Λόιντ, από ένα στις αρχές κάθε ημιχρόνου (8΄, 54΄), οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν την Ιαπωνία με 2-1 στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Γυναικών και κατέκτησαν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στις συνολικά πέντε διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα! Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που υφίσταται η κατηγορία των Γυναικών, αφού ήταν φιναλίστ στον τελικό του Σίδνεϊ, όπου είχε ηττηθεί από τη Νορβηγία. Η Ιαπωνία, από την πλευρά της, είχε μια εξαιρετική παρουσία στο τουρνουά, έφτασε δίκαια στον τελικό και πάλεψε, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να μειώσει με την Γιούκι Ογκίμι, στο 63ο λεπτό.

Τον αγώνα στο Γουέμπλεϊ παρακολούθησαν 80.203 θεατές, αριθμός ρεκόρ για αγώνα γυναικείου ποδοσφαιρου στους Ολυμπιακούς. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 76.481 από τον τελικό στην Ατλάντα (ΗΠΑ-Κίνα).
 
Διαιτητής: Μπιμπιάνα Στάινχαους (Γερμανία)
Κίτρινες: Ουάμπαχ

ΗΠΑ (Πία Σάντχεϊτζ): Σόλο, Ράμπον, Ο΄ Χάρα, Λε Πελμπέ, Μποξ, Λόιντ, Μόργκαν, Ουάμπαχ, Ράπινο (57΄ Τσέινι), Μπούλερ (80΄ Σάουερμπριν), Χιθ.
ΙΑΠΩΝΙΑ (Νόριο Σασάκι): Φουκουμότο, Κίνγκα, Ιβασιμίζου, Κουμαγκάι, Σαμεσίμα (77΄ Ιβαμπούκι), Σακαγκούτσι (59΄ Τανάκα), Μιγιάμα, Καβασούμι, Σάβα, Όνο (86΄ Μαρουγιάμα), Ογκίμι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.