Κι όμως συνέβη! O 12χρονος που έπαιξε στην κορυφαία κατηγορία! (vid)

Το novasports.gr θυμάται τον πιτσιρικά που έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά και την... εξαφάνιση του!

Άλλα παιδιά στην ηλικία του μόλις αρχίζουν να μαθαίνουν τα “μυστικά” της μπάλας. Όμως ο Μαουρίσιο Μπαλδιβιέσο κατάφερε σε ηλικία 12 χρόνων και 362 ημερών να γράψει… ιστορία ως ο νεότερος παίκτης στον κόσμο που έχει αγωνιστεί σε πρώτη κατηγορία! Αν και είχε… βύσμα για να τα καταφέρει!

Ήταν 19 Ιουλίου 2009 όταν ο προπονητής της Αουρόρα και πατέρας του Μπαλδιβιέσο, Χούλιο Σέζαρ, φώναξε κοντά του τον πιτσιρικά. “Έτοιμάσου, θα μπεις στο παιχνίδι”, του είπε και ο 12χρονος έβγαλε γρήγορα τη φόρμα του και μπήκε στο ματς με τη Λα Παζ για την Κλαουσούρα του Βολιβιανού πρωταθλήματος. Ένα τεράστιο δώρο γενεθλίων για τον μικρό Μαουρίσιο, ο οποίος μετά από τρεις ημέρες θα έκλεινε τα 13 χρόνια.

Στο “Εστάντιο Ερνάντο Σίλες”, ο πιτσιρικάς έζησε ένα επτάλεπτο όνειρο, φορώντας μάλιστα τη φανέλα με το νούμερο 10 στην πλάτη! Η πρώτη του εμπειρία μάλλον ήταν… τραυματική, καθώς ο αντίπαλος αμυντικός της Λα Παζ τον “καλωσόρισε” στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με ένα δυνατό, κλασικό λατινοαμερικανικό, τάκλιν και οι “παρθενικές” του στιγμές στην Κλαουσούρα ήταν ένας τραυματισμός και η μεταφορά του με το φορείο εκτός γηπέδου!

Τα ΜΜΕ της Βολιβίας ξετρελάθηκαν με τον 12χρονο Μπαλδιβιέσο, έκαναν λόγο για το “νέο Μέσι’, ωστόσο ο πιτσιρικάς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του. Έχοντας πλέον φτάσει στα 24 χρόνια και μετρώντας έντεκα και… κάτι χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, ο Βολιβιανός μέσος είναι χωρίς ομάδα εδώ και τρία χρόνια, με ένα αδιάφορο πέρασμα από τις Ρεάλ Ποτόσι, Νασιονάλ Ποτόσι, Ουνοβερσιτάριο ντε Σούκρε, Βίλστερμαν και Σαν Χοσέ, καθώς και μια συμμετοχή στην ομάδα Νέων της Βολιβίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.