Μαουρίσιο Μπαλδιβιέσο: Ο νεότερος παίκτης στην ιστορία

Ο Μαουρίσιο Μπαλδιβιέσο έκανε το ντεμπούτο του για την Aurora εναντίον της La Paz στις 19 Ιουλίου 2009 και έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Νότια Αμερική.

Ήταν μόλις 12 ετών. Εντάξει, ήταν μόλις 3 ημέρες από τα 13α γενέθλιά του, αλλά αυτό τον έκανε ακόμα 12 χρονών! Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και η ομάδα του έχασε τον αγώνα 1-0. Προπονητής της ομάδας της Aurora ήταν ο Ζούλιο Σέζαρ Μπαλδιβιέσο, ο μπαμπάς του Μαουρίσιο! Το ρεκόρ είχε προηγουμένως ο Φερνάντο Γκαρθία, που έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο Περού λίγο πριν από τα 14α γενέθλιά του. Αρχαία σε σύγκριση!

Κάτω από την προσεκτική καθοδήγηση του πατέρα του, του δημοφιλούς τεχνικού της Βολιβίας, Ζούλιο Σέζαρ Μπαλδιβιέσο, ο νεαρός Μαουρίσιο, μπήκε βαθιά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ ήταν ακόμη παιδί. Παρά τα τρυφερά του χρόνια, ο πατέρας του εμπιστεύτηκε την ικανότητα του γιου του, τόσο πολύ, που του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Βολιβίας στις 19 Ιουλίου 2009.

Η “τρέλα” αυτής της κίνησης προκάλεσε το σύλλογο να απαγορεύσει στον προπονητή να χρησιμοποιεί τον γιο του σε μελλοντικά παιχνίδια, οδηγώντας και τους δύο να εγκαταλείψουν το κλαμπ λίγο μετά. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι είχαν πάρει την απόφασή τους βιαστικά, ο Μαουρίσιο αποφάσισε να επιστρέψει στο σύλλογο, ακολουθούμενος από τον πατέρα του.

Παρά τον υποβιβασμό, οι προοπτικές καριέρας του Μαουρίσιο, δεν βλάφτηκαν πάρα πολύ και επέστρεψε στη δράση της πρώτης ομάδας λίγο μετά τα 15α γενέθλιά του. Το 2012, ο νεαρός έκανε 23 εμφανίσεις και σκόραρε τρία γκολ.

Ο μικρός Μαουρίσιο, αποχώρησε από το Club Aurora το 2013 σε ηλικία 16 ετών και μετακόμισε στην Nacional Potosi. Δύο χρόνια αργότερα, φευγάτος και πάλι, υπέγραψε στην Universitario de Sucre όπου έκανε μόλις τρεις εμφανίσεις. Η δεύτερη μετακίνηση το 2015 τον είδε να μετακομίζει στην Jorge Wilstermann και για άλλη μια φορά, απέτυχε να κάνει πολλά, κάνοντας μόνο οκτώ εμφανίσεις και σημείωσε ένα μόλις γκολ. Το 2016, υπέγραψε στη Σαν Χοσέ, όπου έκανε μόλις 13 εμφανίσεις. Φαίνεται ότι η ποδοσφαιρική καριέρα της Βολιβίας θα την θυμάται μονάχα για το αξιοσημείωτο ρεκόρ που έγραψε πριν από 12 χρόνια.

Ωστόσο, παρά τη διαφημιστική εκστρατεία που τον περιβάλλει από νεαρή ηλικία, ο Μπαλδιβιέσο, ο οποίος είχε στόχο να γίνει αστέρι, βρέθηκε κολλημένος στο ποδόσφαιρο της Βολιβίας. Ο νεαρός δεν έχει ακόμη την ευκαιρία να παίξει στο εξωτερικό. Ο Μπαλδιβιέσο, απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Με απλά λόγια, η καριέρα του έχει χαλάσει από εκείνη την μοιραία μέρα το 2009, αλλά δεδομένου ότι είναι ακόμα 21 ετών, ο χρόνος είναι πολύ στο πλευρό του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.