Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «σκουάτρα ατζούρα» και δεν αποκλείεται πλέον να έχει επαφές με τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας.
Ο Κόντε δήλωσε αρχικά: «Είναι σωστό που το όνομά μου είναι μέρος αυτής της λίστας. Αν ήμουν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, θα θεωρούσα ιδανικό τον εαυτό μου, μαζί με άλλους. Για πολλούς λόγους, θα έβαζα τον Κόντε. Ήμουν ήδη στην εθνική ομάδα και γνωρίζω το περιβάλλον. Με κολακεύει γιατί είναι κάτι όμορφο να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχω άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο και ότι στο τέλος της χρονιάς θα συναντηθώ με τον πρόεδρο. Λυπάμαι που, αν είχαμε φτάσει στην πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ίσως στα πέναλτι, ο κόσμος θα μιλούσε για ένα μεγάλο κατόρθωμα και ένα σπουδαίο ποδόσφαιρο».
Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Δυστυχώς, τα αποτελέσματα μετράνε, αλλά μετά από τρία Παγκόσμια Κύπελλα, πρέπει να γίνει κάτι σοβαρό. Όταν ήμουν αρχηγός, γινόταν πολλή κουβέντα, αλλά έβρισκα λίγη βοήθεια ακόμη και από τις ομάδες. Τώρα όλα είναι μια καταστροφή, αλλά ακόμα και στις καταστροφές, υπάρχει κάτι να σώσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν πάνε καλά. είτε προκριθείτε είτε όχι. Αν είχαμε προκριθεί, θα υπήρχαν θριαμβευτικοί τόνοι για όλους. Δεν είναι έτσι».