UEFA: Οι «αλλαγές» στο Nations League και στα προκριματικά του Euro

Στη συνεδρίασή που έγινε στη Νιόν, αμέσως μετά την κλήρωση του Final-4 του Nations League, ενέκρινε επίσης νέες μορφές για τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων που θα τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2024.

Θα επεκταθεί με ένα νέο γύρο νοκ-άουτ που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο, δημιουργώντας έτσι τη συνέχεια μεταξύ της φάσης των ομίλων που λήγει τον Νοέμβριο και των τελικών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο. Οι νικητές και οι δευτεραθλητές των ομίλων της League A θα συμμετάσχουν στα νοκ άουτ εντός και εκτός έδρας, με τους νικητές αυτών των αναμετρήσεων να προκρίνονται στο Final Four. Οι 3οι της League A και οι δευτεραθλητές της League B, καθώς και οι 3οι της League B και οι δευτεραθλητές της League C θα παίξουν εντός και εκτός έδρας play off ανόδου /υποβιβασμού.

Η επέκταση του Nations League το Μάρτιο θα αφορά μόνο επιλεγμένο αριθμό ομάδων και οι υπόλοιπες θα είναι ήδη διαθέσιμες για την έναρξη των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τόσο στα προκριματικά του Euro ή σε εκείνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα υπάρχουν 12 όμιλοι των τεσσάρων και πέντε ομάδων, «αναζωογονώντας κατά συνέπεια τη διοργάνωση καθιστώντας την λιγότερο προβλέψιμη και πιο δυναμική». Οι ομάδες, που θα κληρωθούν σε ομίλους των πέντε, θα ξεκινήσουν τα προκριματικά τον Μάρτιο ή τον Ιούνιο, εάν εξακολουθούν να αγωνίζονται στα προημιτελικά του UEFA Nations League ή συμμετέχουν σε αγώνες ανόδου/υποβιβασμού. Οι ομάδες που θα κληρωθούν σε ομίλους των τεσσάρων θα ξεκινήσουν την πορεία τους τον Σεπτέμβριο.

Οι νικητές των ομίλων των Ευρωπαϊκών Προκριματικών θα προκριθούν απευθείας στο Euro ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ εκείνες της δεύτερης θέσης, είτε θα προκριθούν απευθείας, είτε θα συμμετάσχουν σε αγώνες play-off.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.