Πορτογαλία-Ισπανία 0-1: Ο Μοράτα «μίλησε» τελευταίος και έστειλε την «φούριας ρόχας» στο Final-4 (hls)

Οι Πορτογάλοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες αλλά ήταν αναποτελεσματικοί.

Το γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο 88’, χάρισε στην Ισπανία την νίκη κόντρα στην Πορτογαλία, στο γήπεδο της Μπράγκα και ενώ οι γηπεδούχοι, μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα, είχαν «αγκαλιάσει» την πρώτη θέση του στον 2ο όμιλο του Νations League. Η «φούριας ρόχας» τερμάτισαν στη πρώτη θέση με 12 βαθμούς, άφησαν τους γείτονες τους στην Ιβηρική χερσόνησο, στην δεύτερη (11β.) και διόρθωσαν σε διάστημα τριών ημερών, την εντός έδρας ήττα που είχαν γνωρίσει από την Ελβετία και είχαν βρεθεί δυο βαθμούς πίσω από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Σάντος.

Οι Ισπανοί κέρδισαν το εισιτήριο συμμετοχής στο Final-4 της διοργάνωσης.

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τρείς καλές ευκαιρίες σε διάστημα δέκα λεπτά, αλλά δεν σκόραραν. Με το σουτ εντός εστίας από τον Νέβες στο 23’, με τον Ντίας που έστειλε την μπάλα άουτ στο 29’ και το πολύ καλό σουτ του Ζότα, στο 33’, αναγκάζοντας τον Κόστα να «εκτιναχθεί» για να παραχωρήσει κόρνερ. Η Ισπανία, εκτός από την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, από τον Σαράπια, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και έδωσαν χώρο στους Πορτογάλους που είχαν και τέταρτη ευκαιρία στο 38’, από τον Μπρούνο Φερνάντες.  

Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, ανήκε στην Πορτογαλία και στον Ρονάλντο (47’) και ακολούθησε δεύτερη από τον Νέβες (52’), ενώ στην συνέχεια ο Λουίς Ενρίκε έκανε τρείς αλλαγές στο 61’, ενισχύοντας την μεσαία γραμμή της Ισπανίας. Το αποτέλεσμα των αλλαγών, φάνηκε στο γκολ του Μοράτα και ενώ οι Πορτογάλοι, είχαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά έπαιξαν για δυο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) και τελικά ηττήθηκαν.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Περέιρα, Μέντες, Νέβες, Καρβάλιο (79’ Λεάο), Σίλβα(73’ Μάριο), Φερνάντες, Ζότα (79’ Βιτίνια), Ρονάλντο.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Γκιγιάμον (46’ Μπουσκέτς),  Σανμαρτίν, Π. Τόρες, Γκαγιά, Κόκε (61’ Γκάβε), Κασκάντε, Σολέρ (61’ Πέδρι), Φ. Τόρες (73’ Γουίλιαμς), Μοράτα, Σαράπια (61’ Πίνο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.