Ελλάδα-Β.Ιρλανδία 3-1: Φινάλε με νίκη (hls)

Η Εθνική με τα γκολ των Πέλκα, Μασούρα και Μάνταλου νίκησε τη Β.Ιρλανδία και ολοκλήρωσε τα παιχνίδια με 5 νίκες και μία ήττα

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Στο παιχνίδι που έγινε στη Ριζούπολη για την 6η και τελευταία αγωνιστική, νίκησε με 3-1 τη Β.Ιρλανδία και έκλεισε τα παιχνίδια του ομίλου με 5 νίκες και μία ήττα, στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής από την Κύπρο.

Η Ελλάδα έδειξε από πολύ νωρίς ότι θα ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού, είχε την μπάλα και έψαχνε να βρει τρόπο να ανοίξει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα.

Το ημίχρονο έκλεισε το 1-1 καθώς στο γκολ του Πέλκα για το 1-0, υπήρχε απάντηση από τη Β.Ιρλανδία, το 1-1 με τον Λέιβερι. Δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ένα με τον Μασούρα και ένα με τον Μάνταλο που έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ στο 80’, διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Αβαντάζ έδρας 

Με αυτή τη νίκη η Ελλάδα εξασφάλισε την έδρα στο παιχνίδι με την Τουρκία (η Ελλάδα θα είναι γηπεδούχος) στα ημιτελικά του Nations League τον Μάρτιο του 2024 εν όψει του EURO 2024. Αν δηλαδή η Ελλάδα δεν πάρει την πρόκριση, απευθείας από τα προκριματικά, θα έχει μια ακόμη ευκαιρία στον Μάρτιο του 2024. Θα παίξει εντός έδρας παιχνίδι με την Τουρκία και αν περάσει θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Καζακστάν. Ολα αυτά, αν η Ελλάδα δεν πάρει την πρόκριση απευθείας από τα προκριματικά.

Με Ιωαννίδη στο αρχικό σχήμα

Οι επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ στο αρχικό σχήμα ήταν οι εξής: Στην εστία ο Βλαχοδήμος, δεξιός μπακ ο Μπάλντοκ, αριστερός ο Τσιμίκας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Χατζηδιάκος με τον Μαυροπάνο. Στους χαφ ήταν ο Κουρμπέλης μαζί με τον Μπακασέτα και τον Μάνταλο και στην επίθεση, στην κορυφή ήταν ο Ιωαννίδης, με Μασούρα και Πέλκα, δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα

Προβάδισμα για την Ελλάδα, απάντηση από Β.Ιρλανδία 

Η Ελλάδα είχε ένα σουτ με τον Μασούρα (στο 3’) που έστιελε την μπάλα άουτ. Η Β.Ιρλανδία υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή του Τόμπσον (στη θέση του στο 7’ μπήκε ο Σάβιλ) λόγω τραυματισμού. 

Στο 14’ έγινε το 1-0 με τον Πέλκα. Ο Πέλκας αξιοποίησε το γεγονός ότι ο Φάρελ δεν μπλόκαρε την μπάλα στη σέντρα που έγινε καθώς σγκρούστηκε με τον Μακνάιρ, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα που την έστειλε στα δίχτυα

Στο 18’ έγινε το 1-1. Από τη σέντρα του Ντέιβις, ο Λέιβερι είχε γρήγορη αντίδραση και με πλασέ στην κίνηση, ισοφάρισε. Στο 22’ σε μία φάση που δεν μέτρησε, η Ελλάδα είχε δοκάρι με τον Μασούρα μετά την πολύ ωραία μπαλιά του Μπακασέτα. Ο βοηθός υπέδειξε τον Μασούρα οφσάιντ. Στο 23’ Ο Μαγκίνις θέλει από το ύψος του κέντρου να βρει εκτός θέσης τον Βλαχοδήμο, το σουτ που κάνει, η μπάλα περνάει άουτ. 

Χωρίς φάσεις 

Στο πρώτο ημίχρονο, μετά το 1-1, η Β.Ιρλανδία έπαιξε άμυνα στο μισό γήπεδο. Η Ελλάδα δυσκολευόταν να βρει χώρους και δεν μπορούσε να κάνει φάσεις. Είναι χαρακτήριστικό ότι μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, ένα σουτ του Μπακασέτα στο 37’ ήταν η πιο αξιοσημείωτη φάση.

Το 2-1 με τον Μασούρα

Η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας και στο β’ μέρος. Η Β.Ιρλανδία πίεζε, θέλοντας να κλείσει τους χώρους, η Ελλάδα βρήκε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 55’ έγινε το 2-1 με τον Μασούρα. Η Ελλάδα πίεσε ψηλά κέρδισε την μπάλα, ο Μπακασέτας έβγαλε την ασίστ στον Μασούρα που πρόλαβε την έξοδο του Φάρελ και πλάσαρε για το 2-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν η Ελλάδα πλησίασε και σε άλλο γκολ. Στο 58’ ο Ιωαννίδης δίνει στον Τσιμίκα, σουτάρει μέσα από την περιοχή, η κόντρα, η μπάλα κόρνερ. Στο 61’ σουτ του Μπάλντοκ έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία, άουτ. Στο 65’ Κεφαλιά του Ιωαννίδη, η μπάλα άουτ.

Εκπληκτικό γκολ από τον Μάνταλο

Στο 80’ ο Μάνταλος έκανε το 3-1 με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή. Μετά το 3-1, η Εθνική διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Πλησίασε στο 4-1 με τον Τσιμίκα στο 89′ σε διπλή ευκαιρία. Το δεύτερο σουτ, απέκρουσε ο Φάρελ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο 34χρονος Σλοβάκος, Φίλιπ Γκλόβα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90’+3’ Γούτας), Μπακασέτας (76’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (76’ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67’ Φούντας), Ιωαννίδης (67’ Δουβίκας). 

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φάρελ, Μπράντλεϊ (68’ Γουάιτ), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (77’ Φέργκιουσον), Μακνάιρ, Μακάν, Ντέιβις, Τόμπσον (9’ λ.τ. Σάβιλ), Μαγκίνις (77’ Μακμέναμιν), Λέιβερι (68’ Τσαρλς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.