Μπορεί να μιλάμε για διοργάνωση δεύτερης ταχύτητας στους στόχους κάθε ομοσπονδιακού προπονητή, όμως δεδομένα κανένας από τους εκλέκτορες της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν σκεφτόταν την ημέρα της κλήρωσης ότι υπάρχει πιθανότητα η ομάδα του να παλέψει για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.
Η Αγγλία του Σάουθγκεϊτ απέτυχε να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στην ανανεωμένη Ιταλία και υποβιβάστηκε από την προ-τελευταία αγωνιστική, καθώς έμεινε στο -4 από την προ-τελευταία Γερμανία και δε μπορεί ακόμη και με νίκη απέναντί της να… σώσει την παρτίδα.
Αποτέλεσμα, να αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στην 2η κατηγορία της διοργάνωσης και να είναι υποψήφφια αντίπαλος της εθβικής μας ομάδας. Παράλληλα συνεχίζεται η δριμύα κριτική για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ με βασικό κομμάτι της την αδυναμία του να αξιοποιήσει το πλούσιο σε ταλέντο έμψυχο υλικό που διαθέτει η ομάδα. Μένει να μάθουμε τις απαντήσεις του… στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Στον ίδιο όμιλο και σε παράλληλη πορεία η Γερμανία. Γνώρισε ήττα από την εκπληκτική Ουγγαρία εντός έδρας και σε περίπτωση που οι Άγγλοι είχαν πάρει έστω έναν βαμθμό από τους Ιταλούς θα έμπαιναν σε άμεσο κίνδυνο υποβιβασμού και τα «πάντσερ», αφού θα ήταν η ομάδα που θα υποβιβαζόταν σε περίπτωση ήττας από την Αγγλία την τελευταία αγωνιστική.
Η τρίτη ομάδα που απογοήτευσε με τα αποτελέσματά τας έχοντας μόλις μια νίκη στον όμιλο του Nation League ήταν η Γαλλία. Οι παίκτες του Ντεσάν έβγαλαν αντίδραση στα τελευταία δύο παιχνίδια, νίκησαν την Αυστρία στο ένα, ηττήθηκαν όμως παρουσίασαν καλύτερο πρόσωπο κόντρα στη Δανία στο άλλο. Ο προπονητής των «τρικολόρ» καλείται να βρει λύσεις στον τρόπο λειτουργίας της άμυνας. Οι Γάλλοι δυσκολεύονται αφάνταστα να κρατήσουν το μηδέν, ενώ παράλληλα μοιάζουν να έχουν σημαντικά θέματα όταν αμύνονται στις στατικές φάσεις.
Παρέα με τη Δανία θα είναι και στον ίδιο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διοργάνωση στην οποία παρά τη μέτρια πορεία της στο κύπελλο Εθνών η Γαλλία θεωρείται ως ένα από τα δυνατά φαβορί.