H Γεωργιανή ποδοσφαιρική “επανάσταση” έχει άρωμα… Γαλλίας

Η Γεωργία δεν έχει ποτέ προκριθεί σε τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης. Η Γεωργία πλέον ελπίζει. Και οι ελπίδες είναι βάσιμες εξαιτίας της εξαιρετικής παρουσίας της στο Nations League.

Σπουδαίους παίκτες έχει βγάλει η Γεωργία. Σπουδαία εθνική ομάδα δεν είχε ποτέ… Ο “κανονιέρης” Σότα Αρβελάντζε με τη ζηλευτή πορεία στον Άγιαξ και τους Ρέιντζερς, ο “βράχος” Κάχα Καλάντζε με την εκπληκτική καριέρα στη μεγάλη Μίλαν, ο “δικός” μας Τιμούρ Κετσμπάγια με τη δική του διαδρομή στην Πρέμιερ Λιγκ, ο δυναμικός Λεβάν Κομπιασβίλι με τη σημαντική παρουσία στην Μπουντεσλίγκα.

Ποδοσφαιριστές με “λάμψη” και προσωπικότητα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν “μόνοι” να κουβαλήσουν το βάρος ενός ολόκληρου έθνους.

Η Γεωργία δεν έχει ποτέ προκριθεί σε τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης. Η Γεωργία πλέον ελπίζει. Και οι ελπίδες είναι βάσιμες εξαιτίας της εξαιρετικής παρουσίας της στο Nations League.

Ένας Γάλλος, ο Γουίλι Σανιόλ κατάφερε να… μεταμορφώσει την Εθνική Γεωργίας και να την οδηγήσει στην άνοδο στη δεύτερη κατηγορία του Nations League. Και δεν είναι μικρή υπόθεση, αν αναλογιστούμε ότι η Γεωργία ήταν – στα χαρτιά – το αουτσάιντερ στον όμιλο, αφήνοντας πίσω τους τη χώρα με πρωτεύουσα την πόλη των Σκοπίων και τη Βουλγαρία. Εξίσου εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Γεωργία διατηρεί αήττητο 10 αγώνων, καθώς η τελευταία της ήττα ήταν στις 9 Οκτωβρίου 2021 με αντίπαλο την Ελλάδα.

Σταρ της ομάδας είναι ένας… τερματοφύλακας. Ο δίμετρος Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι της Βαλένθια, ενώ δίπλα του στέκονται επάξια ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια της Νάπολι, ο Σάμπα Λομπανίντζε της Χατάισπορ, ο Ντάβιτ Κοχολάβα της Κοπεγχάγης και ο Ζούρικο Νταβιτασβίλι της Μπορντό.

Το νέο “αίμα” της Γεωργίας, η οποία φιλοδοξεί να κερδίσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2024.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.