Ισπανία – Ελβετία 1-2: Πήρε τη νίκη έσπασε το αήττητο της Ισπανίας! (hls)

Η Ισπανία υποδέχτηκε το Λα Ρομαρέδα της Σαραγόσα, την Ελβετία στο δεύτερο γκρουπ του League A και πανηγύρισε τη νίκη με 2-1.

Η Ισπανία υποδέχτηκε το Λα Ρομαρέδα της Σαραγόσα, την Ελβετία στο δεύτερο γκρουπ του League A και πανηγύρισε τη νίκη με 2-1.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Η νίκη αυτή διατηρεί το ενδιαφέρον σε υψηλό επίπεδο, καθώς η Ισπανία μόνο αδιάφορη δεν θα είναι την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Πορτογαλία, ενώ η Ελβετία θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Τσεχία.

Η Ισπανία είχε…ξεχάσει τη σημαίνει εντός έδρας ήττα, καθώς είχε να χάσει στην Ισπανία από τον Οκτώβριο του 2018 από την Αγγλία(3-2)! Έκτοτε μετρούσε 47 νίκες, 8 ισοπαλίες και μια ήττα, όμως πλέον η Ελβετία μηδενίζει αυτό το σερί καθώς πέρασε νικηφόρα από το Λα Ρομαρέδα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ελβετία επικρατεί της Ισπανίας. Τελευταία φορά ήταν το 2010 με γκολ του Φερνάντες, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και προπονητής της Ελβετίας ήταν ο Ότμαρ Χίτσφελντ.

Αρκετά καλός, ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του ματς, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν ν΄απειλήσουν αρκετά νωρίς! Γενικά ο ρυθμός στο πρώτο μέρος ήταν πραγματικά καλός, με τις δύο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο, προσπαθώντας να φτάσουν στην επίτευξη γκολ.

Η Ελβετία πίεζε ψηλά, στα όρια της αντίπαλης περιοχής προσπαθώντας να μην επιτρέψει στην επικίνδυνη Ισπανία να δημιουργήσει παιχνίδι. Χαρακτηριστική στιγμή, ήταν πως έξι παίκτες της Ελβετίας στο έκτο λεπτό, βρίσκονταν σχεδόν στην περιοχή της Ισπανίας στην προσπάθεια τους να μην επιτρέψουν την εύκολη πάσα.

Πάντως οι γηπεδούχοι, κυκλοφορούσαν καταπληκτικά τη μπάλα, και έβρισκαν τον τρόπο να βρεθούν στην επίθεση, έστω και αν οι προσπάθειες τους σταματούσαν κυρίως με off side.

Η Ισπανία ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας αλλά η Ελβετία αυτή που απείλησε πρώτη!

Ο Σακίρι έκανε έξυπνη μπαλιά από τα δεξιά ο Σο πήρε έξυπνη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ!

Στο 21 η Ελβετία πήρε κεφάλι στο σκορ! O Βάργκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ακάντζι πήδηξε ψηλότερα απ΄ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους!

Στο 43΄η Ελβετία λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Σακίρι πέρασε όποιον βρήκε στην άμυνα της Ισπανίας, έκανε το πλασέ από τα δεξιά αλλά ο Ουνάι Σιμόν έσωσε την ομάδα του.

Η Ισπανία, παρά την κατοχής της, δεν είχε ούτε ένα σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό δεν είχε συμβεί στα τελευταία της 17 ματς!

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 55 η Ισπανία έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ασένσιο κράτησε τη μπάλα από τα δεξιά, παρά τα μαρκαρίσματα, βρήκε εξαιρετικά τον Άλμπα που με το αριστερό νίκησε τον Σόμερ για το 1-1!

Στο 56, ο Ακάντζι βρήκε με κεφαλιά τον Σακίρι που με σουτ σημάδευσε το δοκάρι και στη συνέχεια σε κενή έστειλε τη μπάλα άουτ ωστόσο η φάση σταμάτησε ως off side.

Στο 58 η Ελβετία πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ! Ο Έμπολο μετά από κόρνερ και πλασέ του Σο, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Στο 62, ο Ασένσιο έκανε ωραίο σουτ με τον Σόμερ να μαζεύει σταθερά τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα η Ελβετία βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ! Ο βίντμερ, έκανε σέντρα για τον Βάργκα που πήρε την κεφαλιά και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή μάζεψε ο Ουνάι Σιμόν!

Ντεμπούτο πραγματοποίησαν δύο παίκτες για την Ισπανία, Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας και ο Νίκο Γουίλιαμς. Αμφότεροι μπήκαν στο ματς στο 62ο λεπτό.

Στο 68, λίγο έλειψε ο Στέφεν να πετύχει αυτογκόλ. Ο ποδοσφαιριστής γύρισε με δύναμη στον Σόμερ ο οποίος είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του.

Στις καθυστερήσεις ο Σολέρ έπιασε δυνατό σουτ, με τη μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα, με τον Σόμερ να κάνει δύσκολη επέμβαση κρατώντας το 2-1!

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα(87΄Σολέρ), Ζόρντι Άλμπα, Πάου Τόρες, Έρικ Γκαρθία, Πέδρι(70΄Γιορέντε), Μπουσκέτς, Γκάβι, Πάμπλο Σαράμπια(63΄Νίκο Γουίλιαμς), Ασένσιο(63΄Ιγκλέσιας), Φεράν Τόρες(63΄Πινό).

Ελβετία: Σόμερ, Ροντρίγκες(46΄Στέφεν), Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Σακίρι(Εντόι), Τσάκα, Φρόιλερ, Σο( 68΄Ζακάρια), Βάργκας(79΄Άμπισερ), Έμπολο (87΄Σεφέροβιτς)

Διαιτητής Τουρπέν.

Επόμενη αγωνιστική:

27/9 Πορτογαλία – Ισπανία

27/9 Ελβετία – Τσεχία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1) Πορτογαλία 10
2) Ισπανία8
3) Ελβετία 6
4) Τσεχία4


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.