League A – 1ος Όμιλος: Πρώτοι οι Κροάτες, ξέφυγαν από την τελευταία θέση οι Γάλλοι (hls)

Οι Κροάτες πήραν το ντέρπι της πρώτης θέσης απέναντι στους Δανούς με 2-1 και τους προσπέρασαν στη βαθμολογία, ενώ στο άλλο ματς οι Γάλλοι έφτασαν στην παρθενική τους νίκη στον όμιλο κερδίζοντας με 2-0 την Αυστρία.

«Χρυσή» αλλαγή για τους Κροάτες αποδείχτηκε ο Μάγερ, ο οποίος σκόραρε στο 79′, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παχνίδι και την οδήγησε στην κορυφή του 1ου ομίλου της League A στην 5η αγωνιστική. Στο άλλο παιχνίδι η Γαλλία έφτασε στο πρώτο υης τρίποντο, χάρις στα γκολ των Μπαπέ και Ζιρού στο δεύτερο μέρος.

Η πρώτη θέση και το ποια χώρα θα βρεθεί στα Playoffs θα κριθεί στις 25 Σεπτεμβρίου και την τελευταία στροφή με τις αναμετρήσεις Αυστρία Κροατία και Δανία-Γαλλία .

Κροατία-Δανία: 2-1

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο 20λεπτο πλην την κεφαλιά του Σούταλο στην αρχή, με την πρώτη τελική της Δανίας να έρχεται στο 23′! Το σουτ του Βας έξω από την περιοχή ήταν καλό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Το ίδιο συνέβη και από την απέναντι πλευρά τέσσερα λεπτά μετά στην κεφαλιά του Γκβάρντιολ. Εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη δύο καλές στιγμές, με εκείνη του 35′ να μη μετουσιώνεται σε γκολ καθώς ο Μέλε προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση και όχι να δώσει πάσα σε κάποιον από τους συμπαίκτες του, που περίμεναν στο ύχος του πέναλτι. Στην άλλη, η οποία ήταν και η τελευταία του 0-0 του πρώτου μέρους, ο Λιβάκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Έρικσεν.

Ότι δεν είχε το πρώτο ημίχρονο έγινε πραγματικότητα μόλις στο 49′, με την Κροατία να παίρνει κεφάλι στο σκορ χάρις στο υπέροχο συρτό σουτ του Σόσα. Εννιά λεπτά μετά οι γηπεδούχοι άγγιξαν και δεύτερο γκολ, με το σουτ του Πέρισιτς να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Σμάιχελ. Στο 77′ οι Δανοί έφτασαν στην ισοφάριση με ένα απίστευτο μακρινό σουτ του Έρικσεν! Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ όμως, γιατί ο Μάγερ που είχε μπει στο παιχνίδι σε εκείνο το λεπτό σκόραρε στο 79′ και έδωσε τη νίκη και την πρώτη θέση του ομίλου στη χώρα του!

Σκόρερ: 49′ Σόσα, 79′ Μάγερ – 77′ Έρικσεν

Διαιτητής: Μάσα

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Τζουράνοβιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Σόσα, Κόβατσιτς (77′ Μάγερ), Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (71′ Όρσιτς), Κράμαριτς (71′ Πέτκοβιτς), Πάσαλιτς (71′ Βλάσιτς)

ΔΑΝΙΑ (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Κιάερ (72′ Γένσεν), Μέλε, Βας (60′ Κρίστενσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (60′ Χόιλουντ), Έρικσεν, Σκοβ Όλσεν (89′ Ντόλμπεργκ), Μπρέθγουεϊτ (59′ Ντάμσγκααρντ)

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Γαλλία-Αυστρία: 2-0

Το ματς άρχισε με τον Μπαπέ να σκοράρει στο δεύτερο λεπτό, αλλά το τέρμα του να μη μετράει ως οφσάιντ. Αν και δεν κατοχυρώθηκε, οι Γάλλοι έδειξαν με το… καλησπέρα τις προθέσεις τους και ήταν ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας τις ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ, χωρίς όμως να το κατορθώνουν. Μεγαλύτερη όλων ήταν εκείνη του 35′, όταν το ψαλιδάκι του Τσουαμενί κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γκριεζμάν δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Στις καθυστερήσεις ο Μπαπέ έδωσε σχεδόν έτοιμο γκολ στον Φοφανά, ο οποίος έκανε… τσαφ και έστειλε τις δύο ομαδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο 0-0.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν στο δεύτερο 45λεπτο οι Γάλλοι, οι οποίοι όμως εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος μετουσίωσαν τις φάσεις τους σε γκολ. Αρχικά ο Μπαπέ έκανε ένα τρομερό σόλο στο 55‘ και με υπέροχο σουτ έδωσε το προβάδισμα στους Τρικολόρ. Δέκα λεπτά μετά ο Ζιρού έκανε το 2-0 με τρομερή κεφαλιά, ύστερα από τη σέντρα του Γκριεζμάν, κλειδώνοντας επί της ουσίας τη νίκη της ομάδας του.

Σκόρερ: 55′ Μπαπέ, 65′ Ζιρού

Διαιτητής: Έμπεργκ

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν): Μενιάν (46′ Αρεολά), Κουντέ (23′ λ.τρ. Σαλιμπά), Βαράν, Μπαντιασίλε, Κλος, Τσουαμενί, Φοφανά, Μεντί, Γκριεζμάν, Ζιρού, Μπαμπέάους, Τσουαμενί, Φοφανά, Μεντί, Γκριεζμάν (78′ Ντεμπελέ), Ζιρού (78′ Νκουνκού), Μπαμπέ (90+1′ Κόλο Μουανί)

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ράνγκνικ): Πεντς, Τρίμελ, Λίενχαρτ, Αλάμπα (69′ Πος), Βέμπερ, Σάμπιτζερ (69′ Σμιτς), Σλάγκερ, Ζάιβαλντ, Βάιμαν (50′ Λιούμπιτσιτς), Ονισίβο (64′ Μπάουμγκαρντνερ), Αρναούτοβιτς (64′ Γκρέγκοριτς)

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η βαθμολογία:
Κροατία10
Δανία9
Γαλλία 5
Αυστρία4
Επόμενη αγωνιστική (25/9)
Δανία-Γαλλία
Αυστρία Κροατία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.